SPREČITI ZLOUPOTREBE BEZOBZIRNIH POJEDINACA

Povodom  pokušaja zloupotrebe plemenitih i humanih namera donatora za pomoć ugroženom stanovništvu na Kosovu i Metohiji, o čemu je javnost upoznata kroz slučaj košarkaša Vlada Divca, Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju  poziva ljude dobre volje, ukoliko odluče da upute pomoć bilo koje vrste, da se prethodno obrate Koordinacionom centru. KC će proveriti stanje ugroženosti pojedinaca i zajednica sa KiM, ili interno raseljenih lica, kao i osoba ili organizacija koje se predstavljaju kao prikupljači pomoći. Time će biti sprečena zloupotreba krajnje bezobzirnih pojedinaca, a pomoć će stići do onih kojima je zaista potrebna.

Služba Koordinacionog centra, uz pomoć mreže kooordinatora na terenu proveriće u najkraćem mogućem roku svaki zahtev potencijalnih donatora i obavestiće zaiteresovane o opravdanosti upućivanja donacije bilo koje vrste, kao i legitimitet osoba koje zastupaju ugrožene porodice ili zajednice na Kosovu i Metohiji.

Verujemo da pokušaji zloupotrebe teškog položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji neće poljuljati ljudsku solidarnost za pomoć ugroženom srpskom i drugom nealbanskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Telefon Koordinacinog centra za proveru: 011/ 310-89-19

-------------------------
Beograd, 25. Jul 2006.
Odeljenje za medije i komunikacije


http://www.kc.gov.yu/
Одговори путем е-поште