Hello,

is the 'expires' value in the db records greater than 0? It is shown 0
in the rpc dump.

Cheers,
Daniel


On 11.07.18 13:36, Ben Hood wrote:
> Hi,
>
> I’m wondering if there is a flag somewhere in the UAC module config
> that prevents remote registration from happening.
>
> It looks like I’ve loaded the uacreg table but I can’t see any
> REGISTER methods being sent from Kamailio to the remote peer.
>
> The remote registrants are loaded using this config:
>
> listen=udp:172.16.176.150:5060
>
> loadmodule "db_postgres.so"
> loadmodule "kex.so"
> loadmodule "corex.so"
> loadmodule "tm.so"
> loadmodule "tmx.so"
> loadmodule "sl.so"
> loadmodule "rr.so"
> loadmodule "pv.so"
> loadmodule "maxfwd.so"
> loadmodule "textops.so"
> loadmodule "siputils.so"
> loadmodule "xlog.so"
> loadmodule "sanity.so"
> loadmodule "ctl.so"
> loadmodule "cfg_rpc.so"
> loadmodule "counters.so"
> loadmodule "uac.so"
>
> modparam("uac", "reg_db_url", DBURL)
> modparam("uac", "reg_contact_addr", “172.16.176.150:5060")
> modparam("uac", "reg_db_table", "uacreg")
> modparam("uac", "reg_timer_interval", 10)
> modparam("uac", "reg_retry_interval", 10)
>
> request_route {
>   route(RELAY);
> }
>
> route[RELAY] {
>
>   t_on_reply("MANAGE_REPLY");
>
>   if (!t_relay()) {
>     sl_reply_error();
>   }
>   exit;
> }
>
> And it looks like this has been consumed by Kamailio:
>
> $ kamcmd uac.reg_dump
> {
> l_uuid: 2cc6776d-61ed-4ea1-a3ae-055f89bd4d3f
> l_username: 126231943099723776
> l_domain: 172.16.176.150
> r_username: 1000
> r_domain: 172.16.176.129
> realm: 172.16.176.129
> auth_username: 1000
> auth_password: password
> auth_proxy: sip:172.16.176.129:5080
> expires: 0
> flags: 0
> diff_expires: -1531235076
> timer_expires: 0
> reg_init: 1531234841
> reg_delay: 0
> }
>
> Doing a refresh successfully reloads the uacreg data
>
> $ kamcmd uac.reg_refresh 2cc6776d-61ed-4ea1-a3ae-055f89bd4d3f
>
> I can get Kamailio to forward an OPTIONS message to the remote peer ()
> to verify network connectivity, e.g. :
>
> $ru = "sip:1000@172.16.176.129:5080";
> $fs = "udp:172.16.176.150:5060";
>
> But Kamailio does not appear to generate REGISTER messages either
> after first boot or as a result of the manual refresh.
>
> This is using an instance of Kamailio 5.0.1. Should I try with a newer
> version?
>
> Is there a way to get extra debugging of the uac module?
>
> If I increase the debug verbosity, I get quite granular detail for the
> DB traffic, but the uac module doesn’t appear to emit much diagnostics.
>
> Many thanks,
>
> Ben
>
>
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> Kamailio (SER) - Users Mailing List
> sr-users@lists.kamailio.org
> https://lists.kamailio.org/cgi-bin/mailman/listinfo/sr-users

-- 
Daniel-Constantin Mierla -- www.asipto.com
www.twitter.com/miconda -- www.linkedin.com/in/miconda
Kamailio World Conference -- www.kamailioworld.com

_______________________________________________
Kamailio (SER) - Users Mailing List
sr-users@lists.kamailio.org
https://lists.kamailio.org/cgi-bin/mailman/listinfo/sr-users

Reply via email to