STRANAČKA SAOPŠTENJA


DSS: Samostalno na izbore

G17 plus: DSS onemogućava početak rada Ustavnog suda Srbije. - SRS: Građani neće dugo trpeti. - SPO: "Prljav veš" ostaje u kući. - NS "Pravda": Kao iz prošlog veka


Kruševac, 1. septembra (Tanjug)

Demokratska stranka Srbije može sama da izađe na izbore, izjavio je danas na izbornoj skupštini Opštinskog odbora te partije u Kruševcu potpredsednik DSS-a Miloš Radulović.

"Imamo jaku političku stranku koja je sposobna da samostalno izađe na izbore", rekao je on.

Delegati skupštine izabrali su novo rukovodstvo kruševačke DSS a predsednik Opštinskog odbora biće izabran na prvoj sednici novog saziva tog dela.


G17 plus: DSS onemogućava početak rada Ustavnog suda Srbije

Organizacija G17 plus saopštila je juče da je zaprepašćena drskošću kojom su poslanici Demokratske stranke Srbije obrazložili svoju podršku Socijalističkoj partiji Srbije u sprečavanju da se Slobodan Vučetić vrati na radno mesto sudije Ustavnog suda Srbije.

"Tim činom, DSS zapravo onemogućava početak rada Ustavnog suda Srbije, koji već duže vreme nema kvorum", ukazuje G17 plus.

(Tanjug)


SRS: Građani neće dugo trpeti

Srpska radikalna stranka upozorila je juče Demokratsku opoziciju Srbije da građani Srbije neće moći još dugo da trpe katastrofalno stanje u ekonomiji naše države i svakodnevni pad životnog standarda.

SRS smatra da se suštinsko rešenje može tražiti u "strateškim ulaganjima u proizvodnu potrošnju i jačanje poljoprivrede, čime bi se stekli uslovi za obnovu celokupne privrede Srbije".

(Tanjug)


SPO: "Prljav veš" ostaje u kući

Srpski pokret obnove juče je ocenio da će šef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanović morati da "porekne" izjavu koja mu se "omakla" u sedištu OEBS-a u Beču, da je današnja Srbija "paramafijaška država", jer je premijer Srbije Zoran Đinđić izjavio da se "prljavi veš" ne sme saopštavati strancima.

"Patriotska obaveza je - po Đinđiću - da lažemo svet, kako bi on i njegova vlada od međunarodne zajednice dobijali donacije i kredite za finansiranje kriminalaca i mafije", kaže se u saopštenju te stranke.

(Tanjug)


NS "Pravda": Kao iz prošlog veka

Narodna stranka "Pravda" ocenila je juče da relevantne političke stranke i na vlasti i u opoziciji imaju pogrešan pristup vođenju ekonomske politike i da je jugoslovenska privreda sličnija privredama razvijenih zemalja šezdesetih godina prošlog veka, pa bi u skladu s tim valjalo prilagoditi i "ekonomske mere koje bi se primenjivale do njenog oporavka".

(Tanjug)

Back

NSP Lista isprobava demokratiju u praksi
==^================================================================
EASY UNSUBSCRIBE click here: http://topica.com/u/?bUrBE8.bVKZIq
Or send an email To: [EMAIL PROTECTED]
This email was sent to: archive@jab.org

T O P I C A -- Register now to manage your mail!
http://www.topica.com/partner/tag02/register
==^================================================================

Одговори путем е-поште