SAOPŠTENJE RUKOVODSTVA KDI

Apel Tribunalu zbog ubistva Ismailjija

Centralni odbor Kosovske demokrataske inicijative podseća da je za deset dana ubijeno osam Albanaca i četiri Srbina


Niš, 3. septembra

Najoštrije osuđujući težak zločin albanskih terorista nad porodicom Ismailji, u selu Donji Godanac, kod Štimlja, u kojem je ubijen Ćerim Ismailji, generalni sekretar Kosovske demokratske inicijative (KDI), Centralni odbor ove partije, koja okuplja pripadnike albanske nacionalnosti privržene Srbiji i SR Jugoslaviji, danas je saopštio da je na Kosovu i Metohiji i dalje na sceni progon svog nealbanskog življa, bez obzira kojoj nacionalnosti ili etničkoj zajednici pripadaju.

Kosovska demokratska inicijativa izgubila je generalnog sekretara, koga su ubili neprijatelji Srbije i Jugoslavije, ali, i pored perfidnih likvidacija svojih članova i simpatizera, neće odustati od svojih programskih opredeljenja za mirno i političko rešenje problema u južnoj srpskoj pokrajini. Kosovo i Metohija je područje gde su odvajkada živeli zajedno Srbi, Albanci, Turci i ostali narodi i nacionalnosti, i ubuduće mora biti multietničko, ističe se u saopštenju za javnost, koje je potpisao predsednik KDI, Faik Jašari.

U saopštenju se ističe, takođe, da je poslednji zločin albanskih terorista samo jedan u nizu u poslednjih desetak dana u kojima je na Kosovu i Metohiji život izgubilo čak 12 lica, osmoro Albanaca i četvoro Srba. Albanski ekstremisti i teroristi ne odustaju od svog cilja, stvaranja nezavisnog Kosmeta i takozvane "Velike Albanije" i za to ne biraju sredstva i načine. Nažalost, terorizam se na Kosovu i Metohiji sprovodi naočigled predstavnika međunarodne zajednice, KFOR-a i UNMIK-a, stoji u ovom saopštenju u kojem, na kraju Centralni odbor KDI zahteva od međunarodne zajednice i Haškog tribunala da odmah podigne optužnice protiv ekstremnih, političkih vođa Albanaca i da više ne ćuti o njihovim zločinima protiv čovečnosti nad nealbanskim življem i nad svojim sunarodnicima.

T. Todorović

Back

NSP Lista isprobava demokratiju u praksi
==^================================================================
EASY UNSUBSCRIBE click here: http://topica.com/u/?bUrBE8.bVKZIq
Or send an email To: [EMAIL PROTECTED]
This email was sent to: archive@jab.org

T O P I C A -- Register now to manage your mail!
http://www.topica.com/partner/tag02/register
==^================================================================

Одговори путем е-поште