Title: Message

DRAGAN MARŠIĆANIN, PREDSJEDNIK SKUPŠTINE SRBIJE

Neki priželjkuju raspad Jugoslavije

 

Oni govore o nekakvoj “transparentnosti”, a svaki sastanak Predsjedništvo drži u totalnom medijskom mraku i donošenju nekakvih “odluka” koje su na štetu države i naroda

 

- Nećemo da otvaramo pitanje povjerenja Republičkoj vladi u srpskom parlamentu, jer bi to značilo da pružamo ruku onima koji hoće da razbiju Jugoslaviju. NJih nekolicina, članova Vlade, ali i drugih, uglavnom iz “kombi” stranaka, ali predvođeni čovjekom koji “ćuti” spremni su na sve samo da bi očuvali vlast. Samo mudrošću, tolerantnošću, uspjećemo da napišemo i novi ustav i očuvamo Saveznu Republiku Jugoslaviju, iako, ponavljam, svi nisu u DOS za to i neke snage u Crnoj Gori ih podržavaju, jednostavno - “tipuju na njih”, kaže za “Dan” Dragan Maršićanin, predsjednik Skupštine Srbije i potpredsjednik DSS.

Po njemu, sve ovo što se dešavalo na prekjučerašnjoj sjednici DOS, prilikom rasprave o radu MUP i prvog čovjeka ministarstva Dušana Mihajlovića, pokazuje da se DOS nalazi u velikoj krizi. Pokazuje da je “van svijeta”, “van realnosti”, on je u nekakvom “opijenom” stanju i “uljuljkuje” se u nekakvom samozadovoljstvu. Nema mogućnosti da se otvoreno progovori o problemima.

Na pitanje - ko je to najgrlatiji, ko sprečava rad, Maršićanin kaže:

- Članovi Vlade, oni komanduju paradom. Oni su u većini. U DOS su, odnosno njegovom predsjedništvu, su osam članova Vlade i dva kandidata. Samo pominjanje nekih problema u Vladi, kao da si im stavio prst u oko. No, mi ćemo na tome istrajati.

DSS ne priznaje nekakav “dogovor” da sva pitanja mora da “stave na sto” na Predsjedništvu DOS. To bi po Maršićaninu značilo brisanje “transparentnosti” koju oni kao papagaji ponavljaju, zatim, to bi značilo podcjenjivanje interesa naroda i države i konačno - kosilo bi se sa interesima stranaka, članica Koalicije.

Maršićanin je potvrdio “Danu” da je on lično i DSS bio “grubo napadnut od Nenada Čanka” prijetnjama da će članove DSS “izbaciti iz vojvođanske skupštine i njenih organa” na šta niko, pa i republički premijer, nisu reagovali. Zato će se u sjutra održati sastanak DSS i predstavnika te tri vojvođanske stranke (Saveza Mađara, Lige socijaldemokrata, reformista - Kase, Čanka, Isakova) o tom problemu. Inače, oni su došli na vlast na listi koju je predvodio dr Vojislav Koštunica!

G. Petrović

 

http://www.dan.cg.yu/Naslov.htm

NSP Lista isprobava demokratiju u praksi
==^================================================================
EASY UNSUBSCRIBE click here: http://topica.com/u/?bUrBE8.bVKZIq
Or send an email To: [EMAIL PROTECTED]
This email was sent to: archive@jab.org

T O P I C A -- Register now to manage your mail!
http://www.topica.com/partner/tag02/register
==^================================================================

Одговори путем е-поште