IZJAVA ZDENKA TOMANOVIĆA


Milošević odbija "prijatelje suda"

Mira Marković: "Milošević bio ucenjen"


Bivši jugoslovenski predsednik Slobodan Milošević odbio je da prizna tim advokata koje mu je Haški tribunal za ratne zločine dodelio kako bi pomagali njegovoj odbrani i ne želi s njima da kontaktira, izjavio je danas njegov beogradski advokat.

Zdenko Tomanović, Miloševićev pravni savetnik, rekao je agenciji Asošijeted pres da je bivši predsednik SRJ odbio svaku vrstu pomoći pred suđenje u Hagu.

"Stupajući na dužnost, svaki od dodeljenih advokata... postaje saučesnik nameštenom sudskom procesu protiv jugoslovenskog lidera koji je branio državu od agresije NATO-a", rekao je Tomanović, citirajući Miloševića s kojim je juče razgovarao telefonom.

Jugosloven Branislav Tapušković, Britanac Stiven Kej i Holanđanin Miša Vladimirof nominovani su u četvrtak kao "prijatelji suda" u procesu protiv Miloševića, koga je Haški tribunal optužio za ratne zločine počinjene nad kosovskim Albancima 1999. godine.

Oni neće braniti Miloševića, već će biti zaduženi da obezbede zaštitu njegovih prava i interesa, tako da mu se pošteno sudi, saopštio je Haški tribunal.

"Dodela advokata bez njegove saglasnosti dodatno je ubedila Miloševića da je Tribunal lažan i nelegalan", rekao je Tomanović.

Miloševićevo odbijanje advokata nema, međutim, nikakve pravne posledice.

(Beta - AP)


JOŠ NEOBJAVLJENI INTERVJU BI-BI-SIJU

Mira Marković: "Milošević bio ucenjen"

Bivši jugoslovenski predsednik morao da bira "između zatvora i ubistva porodice", tvrdi njegova supruga

London, 7. septembra (SENSE)

"Krvoproliće na Balkanu je bilo rezultat politike koja se vodila izvan Jugoslavije, s ciljem da se Jugoslavija uništi i razbije... Naša odgovornost za to krvoproliće je mala. Odgovornost bi trebalo da snose oni koji su finansirali to krvoproliće", rekla je Mira Marković, supruga bivšeg jugoslovenskog predsednika u intervjuu za televizijsku emisiju Bi-Bi-Si "Hard tok", koji će u celini biti emitovan u ponedeljak uveče.

Govoreći o hapšenju svoga muža, Marković je rekla da je on uhapšen na "vrlo prepreden način", pošto je prethodno ucenjen da će svi biti ubijeni, ako on ne ode u zatvor. "Naravno, odlučio je da je bolje da on bude uhapšen, nego da žrtvuje nečiji život", rekla je Marković.

Back

NSP Lista isprobava demokratiju u praksi
==^================================================================
EASY UNSUBSCRIBE click here: http://topica.com/u/?bUrBE8.bVKZIq
Or send an email To: [EMAIL PROTECTED]
This email was sent to: archive@jab.org

T O P I C A -- Register now to manage your mail!
http://www.topica.com/partner/tag02/register
==^================================================================

Одговори путем е-поште