Matthew Toseland wrote:
>>>>> On Thu, 12 Feb 2009 11:45:29 +0100, SmallSister development wrote:
>>>>>> I get the error message:
>>>>>>> One or more of your node's peers have never connected in the two
>>>>>>> weeks since they were added. Consider removing them since they are
>>>>>>> marginally affecting performance (wasting packets talking to nodes
>>>>>>> that aren't there).
>>>>>> A quick investigation identified the culprit: an ipv6-only opnennet
>>>>>> peer. How do I get it off the list? (I am perfectly willing to ignore
>>>>>> it, it doesn't seem to do much harm.)
>>>>>>
>>>>>> Yes, my Linux boxen have ipv6 support, but that isn't configured nor
>>>>>> routed.
> 
> Look in the peers file. Find the reference, it will include all the IPs, not 
> just the IPv6 one.
> 
> HOWEVER, the above message should NEVER result from an opennet peer. If it 
> does, THERE IS A BUG! Are you sure it's an opennet peer that is responsible? 
> A "NEVER CONNECTED" opennet peer should be purged within a few hours, if it 
> isn't I would like to know!

I am 100% sure that it is an opennet peer. (I never added any friends.)
Here is the record from "openpeers-37365" (it is the first record in the
file):
opennet=true
identity=vO9Wzm7MyjbZfhX4WxYBG45Jl7IC6byGFRguKVJow~E
location=-1.0
testnet=false
lastGoodVersion=Fred,0.7,1.0,1198
version=Fred,0.7,1.0,1204
dsaPubKey.y=L7OcjtnIDSJv9K~Ej2KvCichx9ZaNG0c7RG1XkDNLJwx1HXAilapB3PtQ1vgl39nO2B3
5sPBgxmJwU8QcTKTr8p5g-S32ArRBHVImhqfjlnUCjdeLFQnNtuCfJo7otl7nfOTC4KEKk8U34Mj6SDI
5xE7waHELf4F3aT1gOUJVdwoANaOLAaxETwEbNJKRMi7tZT2pfkl~emHkMHSvXXAZLFnLPY~vI65z3hN
fiBkPV9dCWv9etOpaSs73L1wZXbA9Bkspmvtw2LyEVf~wU094DVumruFKNftFvqgzN4IWeIxFjczvEn0
6RXYXHZP~M9VEiWc9tvuFkYrt0JRwh~vcA
physical.udp=2001:0:4137:9e50:88b:1825:e788:476c:59863;67.60.47.203:59863;24.119
.184.147:59863
dsaGroup.g=UaRatnDByf0QvTlaaAXTMzn1Z15LDTXe-J~gOqXCv0zpz83CVngSkb--bVRuZ9R65OFg~
ATKcuw8VJJwn1~A9p5jRt2NPj2EM7bu72O85-mFdBhcav8WHJtTbXb4cxNzZaQkbPQUv~gEnuEeMTc80
KZVjilQ7wlTIM6GIY~ZJVHMKSIkEU87YBRtIt1R~BJcnaDAKBJv~oXv1PS-6iwQRFMynMEmipfpqDXBT
kqaQ8ahiGWA41rY8d4jDhrzIgjvkzfxkkcCpFFOldwW8w8MEecUoRLuhKnY1sm8nnTjNlYLtc1Okeq-b
a0mvwygSAf4wxovwY6n1Fuqt8yZe1PDVg
dsaGroup.q=ALFDNoq81R9Y1kQNVBc5kzmk0VvvCWosXY5t9E9S1tN5
dsaGroup.p=AIYIrE9VNhM38qPjirGGT-PJjWZBHY0q-JxSYyDFQfZQeOhrx4SUpdc~SppnWD~UHymT7
WyX28eV3YjwkVyc~--H5Tc83hPjx8qQc7kQbrMb~CJy7QBX~YSocKGfioO-pwfRZEDDguYtOJBHPqeen
VDErGsfHTCxDDKgL2hYM8Ynj8Kes0OcUzOIVhShFSGbOAjJKjeg82XNXmG1hhdh2tnv8M4jJQ9ViEj42
5Mrh6O9jXovfPmcdYIr3C~3waHXjQvPgUiK4N5Saf~FOri48fK-PmwFZFc-YSgI9o2-70nVybSnBXlM9
6QkzU6x4CYFUuZ7-B~je0ofeLdX7xhehuk
ark.puburi=...@q02bg6pyj~cjjul5cgrzjyk8w7nba1w4vee4biaigju,FPtOPsvGJCK82oQwhlaKn
71rRb0tVGFLRTdnSNqhUiU,AQACAAE/ark
ark.number=17
auth.negTypes=2;4
metadata.routableConnectionCheckCount=103334
metadata.timeLastSuccess=0
metadata.neverConnected=true
metadata.peerAddedTime=1233133161091
metadata.detected.udp=2001:0:4137:9e50:143d:1279:bcc3:d034:59863
End

My freenet node is on a LAN, behind a NAT gateway. I have set forwarding
rules for incoming freenet UDP packets on the gateway. The freenet node
(64 bit Linux) has ipv6 support, but ipv6 is not configured. The gateway
only knows about ipv4. One specific (potentially relevant) configuration
I made to freenet on my box is to only advertise the external ipv4
address. "physical.udp=213.84.14.16:37365"

Peter.
_______________________________________________
Support mailing list
Support@freenetproject.org
http://news.gmane.org/gmane.network.freenet.support
Unsubscribe at http://emu.freenetproject.org/cgi-bin/mailman/listinfo/support
Or mailto:support-requ...@freenetproject.org?subject=unsubscribe

Reply via email to