Goedemorgen,


Nieuwe mijndev is succesvol in productie genomen. Hetgeen een aantal dingen betekent:

1) Er is vrij zeker van vrijwel alles een backup gemaakt

2) Had je een account, en wil je weer op mijndev inloggen kun je een mailtje sturen naar Lennard of mij met de gebruikersnaam die je had. Het liefst geen wachtwoord sturen, maar een public key.

3) Ontbreekt er wat: laat het even weten.


FAQ;

"Hoe halen jullie het in jullie hoofd om mijndev opnieuw te installeren?"

Oxilion vroeg ons of we alle bestanden wilde kopieren naar een nieuwe veel snellere server. Ik heb de keuze gemaakt om in plaats van kopieren wat dingen op te schonen en beter te organiseren.


"Kom op zeg op 28 februari doe je een aankondiging en op 18 maart is het daadwerkelijk klaar? Wat hebben jullie zitten doen?"

Al liep de installatie erg voorspoeding is de laatst 20% erg onderschat. Naast Cherokee draaien we nu ook de nieuwe Apache 2.4. Waarschijnlijk zijn we de eerste mod_tile gebruiker op Apache 2.4, en hebben de Apache module geupdate naar de nieuwe Apache API. Alles aan de praat krijgen op 2.4, was een karwei dat we erg hebben onderschad.

We zijn ook direct naar Mapnik2 gegaan. Dit betekent voor veel 'eigen' stylesheets een conversie. Tijdens deze conversie is gelijk broninformatie opgesplitst. We hebben nu losse databases per project, bijvoorbeeld: osm, openov, qkoorts. Ook hebben we hier hebben we stylesheet aanpassingen voor gedaan.

Alle diensten die op mijndev draaien zoals munin (monitoring), update scripts moesten natuurlijk ook geinstalleerd worden.


"Verdorrie! Mijn ~userdir is pleite hier is half OpenStreetMap afhankelijk van, wat ga je daar aan doen?"

Zie optie 1 en 2. Gezien we een mooie backup hebben, herstellen we je homedir met plezier. En geven we je ook graag weer toegang. Misschien voor de volgende keer: productie dingen op de productie machine.


"Je had het over een veel snellere server, hebben jullie ook rekening gehouden met diskalignment binnen VMware?"

Uiteraard. Lennard heeft alle partities persoonlijk op de juiste plek geschoven. We gebruiken XFS, en hebben een losse schijf voor de database.


"Hoi, ik wil graag ook een dev account, maar ik had geen account, hoe zit dat?"

Iedereen die graag eens wil prutsen met OpenStreetMap data is van harte welkom op de Nederlandse dev server, we hebben er PostgreSQL 9.1 draaien die de Benelux dataset, net zoals op ons productie systeem, up to date houdt. Je kunt dus komen experimenteren met stylesheets of combinaties van andere databronnen zoals de BAG, Handelsregister, KNMI, RIVM, etc. maken. Ook hebben er lang OSM validatie tools gedraaid.


"En wie betaald dat dan allemaal?"

Zowel onze productie server als mijndev server worden gesponsord door <http://oxilion.nl/> Als je nog eens een hoster zoekt die het geen probleem vindt om net even een stapje harder voor je lopen, moet je daar maar eens naar bellen. Zowel op practisch gebied als op technisch gebied. Dat we al jaren op IPv6 draaien heeft daar ook mee te maken.Stefan

_______________________________________________
Talk-nl mailing list
Talk-nl@openstreetmap.org
http://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-nl

Antwoord per e-mail aan