On 2016-09-21 11:59, Mészáros Zsolt wrote:

rendszergazdai feladatokat. Vagy Megbízással kerítenének heti 1 nap/
iskola módon maszekot, aki ilyen formában és ugyanilyen forrásokkal,
ami jelenleg is rendelkezésre áll, nem érne töredékét sem mint egy
rendszergazda fixen, de a probléma papíron meg lenne oldva. És csak ez


van egy nagyon lenyeges kulonbseg a ketto kozott. nem csak az, hogy az alkalmazottnak biztositani kell az eszkozoket a munkavegzeshez, a megbizasi szerzodeshez pedig nem.

de az is, hogy mi az alkalmazott munkavegzesre szerzodik, a megbizasi szerzodes nem munkavegzesre, hanem egy konkret eredmeny eleresere kottetik.

azaz egy munkavallalot nem lehet kirugni azert, mert 5x8 oraban folyamatosan dolgozik, amde nem jut sokra, ellenben egy megbizasi szerzodest siman fel lehet bontani, ha az karbantartasra es uzemeltetesre szuletett, de sem karbantartas, sem uzemeltetes nem valosul meg mert leallnak a gepek.

a rendszergazda alkalmazott ketsegtelenul olcsobb megoldas, aztan szerencse kerdese, melyik iskolanak sikerul kifogni egy olyat, amelyik olcson sokat es jol dolgozik, melyiknek sikerul egy kevesbe olcsot, kevesbe sokat es kevesbe jol dolgozot kifogni. ugyanakkor a megbizasi szerzodesnel nincs szerencse: ha a szerzodes azt mondja, hogy az x gep y szazaleka allandoan rendelkezesre kell alljon mukodokepesen, akkor ott biza kotber van, ha nem. nyilvan ezt a szerzodes araba be kell epitenie annak aki vallalkozik a feladatra. ebbol fakadoan nem lesz olcsobb, amde garantaltan lesz mukodo kornyezet.

iskolaja valogatja, melyiknek mi a konnyebb: hadakozni a lepusztult eszkozokkel, vagy hadakozni a penzert, hogy kifizesse a szerzodest.

udv
adam

_______________________________________________
Techinfo mailing list
Techinfo@lista.sulinet.hu
Fel- és leiratkozás: http://lista.sulinet.hu/mailman/listinfo/techinfo
Illemtan: http://www.szag.hu/illemtan.html
Ügyfélszolgálat FAQ: http://sulinet.niif.hu/

válasz