Szia!

"Nyilván a garancia már lejárt (talán még a dobozában)." Ebből arra következtetek, hogy még ennyi idő elteltével mostanában lett kibontva az eszköz?


Lenovo B8080-F-ről van szó gondolom. 2013-as modellről van ez esetben szó. Ha ez >3 évet állt a gyári töltéssel a dobozában ott lehet, hogy az akkumulátornak meszeltek.

Ebben a típusban 3 db párhuzamosan kapcsolt 18650-es Li-ion cella van. 3,7V-os effektív feszültségértékkel. (Max 4V-ig felmászhat a Li-ion, ha fullon van töltve). Az akkumulátorba épített védőáramkör igaz megakadályozza a cella teljes kisütését *_üzemi használat alatt_*, ám gyárilag dobozolt állapotában ennyi idő után már nem biztos, hogy nem esett a cellafeszültség az alá a minimum érték alá, ahonnan még feltölthető a cella.

Li-ion akkumulátorok 0 °C-os hőmérsékleten, száraz helyen tárolva 40% körüli cellakapacitás mellett tárolhatók a legtovább.

Ezekkel a modellekkel az volt a tapasztalatom mikor kibontottam őket, hogy volt, amelyik 70% körül volt töltve gyárilag, volt, amelyik 10-20% között. (függ attól, hogy a akkucella mikor gyártódott) Ha utóbbit fogod a kezedben, akkor nem sok lehetőséget látok az akkumulátorcserén kívül.


2016. 10. 15. 9:26 keltezéssel, István Nyéki írta:
A TIOP tabletet feldugom a töltőre megjelenik a lenovo felirat azt ennyi. Próbáltam rajta hagyni egy napig is, semmi. Bekapcsológomb + hangerő fel, vagy le, vagy mindkettő hatástalan Csak újraindul a lenovo feliratig.
Nyilván a garancia már lejárt (talán még a dobozában).

--
Best regards,
Zsolt Meszaros
IT-Sysadmin

_______________________________________________
Techinfo mailing list
Techinfo@lista.sulinet.hu
Fel- és leiratkozás: http://lista.sulinet.hu/mailman/listinfo/techinfo
Illemtan: http://www.szag.hu/illemtan.html
Ügyfélszolgálat FAQ: http://sulinet.niif.hu/

válasz