Szia!

Na akkor fussuk át a dolgot.


2016.10.15. 16:53 keltezéssel, Felgimi A írta:
Konkrét műszaki probléma miatt iratkoztam fel a listára sok év után ismét.
Ami ebből a levélből sajnos nem, vagy csak részben derül ki.

Gyári tisztaszoftveres telepíto lemezzel installalt rendszer szinen tisztaszoftveres Office verziok nem alklamasak gyári állapotukban érettségire.
Mért is nem?
Az informatika érettségi MSAcces feladatában a szövegfájlok importálásra illetve a dátumok felismerése okoz problémát. A rendszert az érettségi céljára kapott alapitványi számitogépeken nem rég állitottuk üzembe és most teszteltük MSAccesre a feladattipusokat.
A listán leírt megoldás és a google keresés első pár találata alapján Windows 10 alatt a lokációs beállítások testreszabása (dátum és idő formátum megfelelő beállítása) megoldja a jelentkező problémát.
Más ismert problémáról szövegfájlok importálásánál nem tudni.

Viszont: http://dload.oktatas.educatio.hu/erettsegi/nyilvanos_anyagok_2016osz/infalapism_irasbeli_szoftverlista_2016okt.pdf
Ez alapján:
*Windows operációs rendszer írásbeli és szóbeli vizsgán is használandó szoftverek: Windows 7 vagy Windows 8.1 | Office 2013 Professional Plus 32 bit társaságában!*

MEGJEGYZEM: A régi (az érettségiből kivonásra kerülő) XP gépeken MSAcces2010 mellett nem fordult elő egyik probléma sem.

KÉRDÉS: Mi a megoldás, hogy Win10 alatt MSAcces 2010 és 2013 használatával érettségizni lehessen?
A fent leírt beállítás elvégzése a Windows 10 alatt, majd a megfelelő Office csomag telepítése.
*Vagy egyik vagy másik. Ez OS-től függetlenül így van az Access esetében.*
Ám kitöltettetek a tanulóval szoftverválasztásra vonatkozó nyilatkozatot? Mert a fenti pdf alapján nem választható a Windows 10 :)

Pénteken Informatika érettségi!!! Körmünkön ég a dolog!
Tipp? Vagy még inkább egy kipróbált kész megoldás? Ki járt sikerrel már és ki mit csinált?
A másik pdf: http://dload.oktatas.educatio.hu/erettsegi/nyilvanos_anyagok_2016osz/infalapism_irasbeli_rendszergazda_utmutato_2016okt.pdf

(GONOSZKODÁS: Ilyenkor gondolom, hogy a drági üzleti szoftverek "mennyivel is jobbak" az ingyenes szabad szoftvereknél...)
Ez már majdnem hitvita kérdése, de meggyőződésem, hogy érettségire ezek a drága üzleti szoftverek jobbak, mint az ingyenes társaik, ha csak nem azon tanult a diák mindvégig.

--
Best regards,
Zsolt Meszaros
IT-Sysadmin

_______________________________________________
Techinfo mailing list
Techinfo@lista.sulinet.hu
Fel- és leiratkozás: http://lista.sulinet.hu/mailman/listinfo/techinfo
Illemtan: http://www.szag.hu/illemtan.html
Ügyfélszolgálat FAQ: http://sulinet.niif.hu/

válasz