kernel bug

** Package changed: xorg (Ubuntu) => linux (Ubuntu)

** Changed in: linux (Ubuntu)
       Status: New => Confirmed

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Touch seeded packages, which is subscribed to xorg in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1623172

Title:
  [Asus ZenBook UX501VW] Function keys to change keyboard brightness
  don't work

Status in linux package in Ubuntu:
  Confirmed

Bug description:
  On Ubuntu Ubuntu 16.04.1 LTS with all the latest kernels installed
  from http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/ : 4.4.19, 4.5.7,
  4.6.7, 4.7.3 nor 4.8-rc6.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: xorg 1:7.7+13ubuntu3
  Uname: Linux 4.8.0-040800rc6-generic x86_64
  NonfreeKernelModules: nvidia_drm nvidia_modeset nvidia
  .proc.driver.nvidia.gpus.0000.01.00.0: Error: [Errno 21] est un dossier: 
'/proc/driver/nvidia/gpus/0000:01:00.0'
  .proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
  .proc.driver.nvidia.version:
   NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module  367.44  Wed Aug 17 22:24:07 
PDT 2016
   GCC version:  gcc version 5.4.0 20160609 (Ubuntu 5.4.0-6ubuntu1~16.04.2)
  .tmp.unity_support_test.0:
   
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.1
  Architecture: amd64
  BootLog:
   
  CompizPlugins: No value set for 
`/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
  CompositorRunning: compiz
  CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
  CompositorUnredirectFSW: true
  Date: Tue Sep 13 21:44:06 2016
  DistUpgraded: Fresh install
  DistroCodename: xenial
  DistroVariant: ubuntu
  ExtraDebuggingInterest: Yes
  GraphicsCard:
   Intel Corporation Skylake Integrated Graphics [8086:191b] (rev 06) (prog-if 
00 [VGA controller])
     Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Skylake Integrated Graphics [1043:1080]
     Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. GM107M [GeForce GTX 960M] [1043:1080]
  InstallationDate: Installed on 2016-06-01 (104 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20160420.1)
  Lsusb:
   Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
   Bus 001 Device 004: ID 8087:0a2a Intel Corp. 
   Bus 001 Device 003: ID 046d:c069 Logitech, Inc. M-U0007 [Corded Mouse M500]
   Bus 001 Device 002: ID 04f2:b3fd Chicony Electronics Co., Ltd 
   Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  MachineType: ASUSTeK COMPUTER INC. N501VW
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.8.0-040800rc6-generic 
root=UUID=ad612961-a4ae-4950-9d5a-20dcf8e56681 ro quiet splash acpi_osi= 
acpi_backlight=native nouveau.modeset=0 nvidia.nomodeset=0 i915.nomodeset=0 
vt.handoff=7
  SourcePackage: xorg
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 05/09/2016
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: N501VW.300
  dmi.board.asset.tag: ATN12345678901234567
  dmi.board.name: N501VW
  dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.board.version: 1.0
  dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.chassis.version: 1.0
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrN501VW.300:bd05/09/2016:svnASUSTeKCOMPUTERINC.:pnN501VW:pvr1.0:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnN501VW:rvr1.0:cvnASUSTeKCOMPUTERINC.:ct10:cvr1.0:
  dmi.product.name: N501VW
  dmi.product.version: 1.0
  dmi.sys.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+16.04.20160823-0ubuntu1
  version.ia32-libs: ia32-libs N/A
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.67-1ubuntu0.16.04.2
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.2.0-1ubuntu2.2
  version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.2.0-1ubuntu2.2
  version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers-* N/A
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.18.3-1ubuntu2.3
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.10.1-1ubuntu2
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.7.0-1
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 
2:2.99.917+git20160325-1ubuntu1.1
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 
1:1.0.12-1build2
  xserver.bootTime: Tue Sep 13 21:14:29 2016
  xserver.configfile: default
  xserver.errors:
   Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
   Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
   [drm] Failed to open DRM device for (null): -22
  xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
  xserver.outputs:
   product id                               12876 
   vendor                                     SDC
  xserver.version: 2:1.18.3-1ubuntu2.3

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1623172/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~touch-packages
Post to     : touch-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~touch-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to