Sorry I meant No, The problem is still there is Ubuntu 12.04.5 LTS

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Touch seeded packages, which is subscribed to xorg in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1610666

Title:
  Mouse cursor moves choppy/doesn't update its position as it should

Status in xorg package in Ubuntu:
  Confirmed

Bug description:
  Q. What I expected to happen?
  A. The mouse would run smoothly as it does run in windows.

  Q. What happened instead?
  A. The mouse lags moves choppy/doesn't update its position as it should

  Additional Information:
  Output of "xinput --list --short"

  ⎡ Virtual core pointer                        id=2    [master pointer  (3)]
  ⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer                      id=4    [slave  pointer 
 (2)]
  ⎜   ↳ E-Signal USB Gaming Mouse                       id=10   [slave  pointer 
 (2)]
  ⎜   ↳ E-Signal USB Gaming Mouse                       id=11   [slave  pointer 
 (2)]
  ⎣ Virtual core keyboard                       id=3    [master keyboard (2)]
      ↳ Virtual core XTEST keyboard                     id=5    [slave  
keyboard (3)]
      ↳ Power Button                                    id=6    [slave  
keyboard (3)]
      ↳ Video Bus                                       id=7    [slave  
keyboard (3)]
      ↳ Power Button                                    id=8    [slave  
keyboard (3)]
      ↳ Microsoft® LifeCam HD-3000              id=9    [slave  keyboard (3)]
      ↳ AT Translated Set 2 keyboard                    id=12   [slave  
keyboard (3)]

  Output of "xinput --list-props 11"

  Device 'E-Signal USB Gaming Mouse':
   Device Enabled (133):        1
   Coordinate Transformation Matrix (135):      1.000000, 0.000000, 0.000000, 
0.000000, 1.000000, 0.000000, 0.000000, 0.000000, 1.000000
   Device Accel Profile (259):  0
   Device Accel Constant Deceleration (260):    1.000000
   Device Accel Adaptive Deceleration (261):    1.000000
   Device Accel Velocity Scaling (262): 10.000000
   Device Product ID (251):     1241, 41132
   Device Node (252):   "/dev/input/event4"
   Evdev Axis Inversion (263):  0, 0
   Evdev Axes Swap (265):       0
   Axis Labels (266):   "Rel X" (143), "Rel Y" (144), "Rel Horiz Wheel" (257), 
"Rel Vert Wheel" (258)
   Button Labels (267): "Button Left" (136), "Button Middle" (137), "Button 
Right" (138), "Button Wheel Up" (139), "Button Wheel Down" (140), "Button Horiz 
Wheel Left" (141), "Button Horiz Wheel Right" (142), "Button Side" (255), 
"Button Extra" (256), "Button Unknown" (254), "Button Unknown" (254), "Button 
Unknown" (254), "Button Unknown" (254)
   Evdev Scrolling Distance (268):      1, 1, 1
   Evdev Middle Button Emulation (269): 0
   Evdev Middle Button Timeout (270):   50
   Evdev Third Button Emulation (271):  0
   Evdev Third Button Emulation Timeout (272):  1000
   Evdev Third Button Emulation Button (273):   3
   Evdev Third Button Emulation Threshold (274):        20
   Evdev Wheel Emulation (275): 0
   Evdev Wheel Emulation Axes (276):    0, 0, 4, 5
   Evdev Wheel Emulation Inertia (277): 10
   Evdev Wheel Emulation Timeout (278): 200
   Evdev Wheel Emulation Button (279):  4
   Evdev Drag Lock Buttons (280):       0

  Output of "lsusb"

  Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
  Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  Bus 006 Device 002: ID 0bc2:3321 Seagate RSS LLC
  Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
  Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  Bus 001 Device 005: ID 04d9:a0ac Holtek Semiconductor, Inc.
  Bus 001 Device 003: ID 045e:0779 Microsoft Corp. LifeCam HD-3000
  Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
  Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
  Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
  Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

  Note : Holtek Semiconductor, Inc. is my mouse

  Also found this in dmesg :

  [  292.597380] usb 1-1.4: new full-speed USB device number 5 using ehci-pci
  [  293.941408] usb 1-1.4: New USB device found, idVendor=04d9, idProduct=a0ac
  [  293.941413] usb 1-1.4: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, 
SerialNumber=0
  [  293.941416] usb 1-1.4: Product: USB Gaming Mouse
  [  293.941418] usb 1-1.4: Manufacturer: E-Signal
  [  294.241702] input: E-Signal USB Gaming Mouse as 
/devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb1/1-1/1-1.4/1-1.4:1.0/0003:04D9:A0AC.0004/input/input16
  [  294.242160] hid-generic 0003:04D9:A0AC.0004: input,hidraw0: USB HID v1.10 
Mouse [E-Signal USB Gaming Mouse] on usb-0000:00:1a.0-1.4/input0
  [  294.841559] input: E-Signal USB Gaming Mouse as 
/devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb1/1-1/1-1.4/1-1.4:1.1/0003:04D9:A0AC.0005/input/input17
  [  294.897825] hid-generic 0003:04D9:A0AC.0005: input,hiddev0,hidraw1: USB 
HID v1.10 Keyboard [E-Signal USB Gaming Mouse] on usb-0000:00:1a.0-1.4/input1
  [  295.241685] hid-generic 0003:04D9:A0AC.0006: hiddev0,hidraw2: USB HID 
v1.10 Device [E-Signal USB Gaming Mouse] on usb-0000:00:1a.0-1.4/input2

  Things that i have already tried:

  Set "Device Accel Constant Deceleration (260):1.000000" prop to
  greater values, makes the mouse go faster doesn't make it update its
  position quicker.

  Set usbhid mousepoll to 1 and 4 in /sys/module, doesn't make much of a
  difference.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: xorg 1:7.7+13ubuntu3
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-10.25-generic 4.4.3
  Uname: Linux 4.4.0-10-generic x86_64
  .tmp.unity.support.test.0:

  ApportVersion: 2.20-0ubuntu3
  Architecture: amd64
  BootLog:
   [  OK  ] Started Network Manager.
            Starting Network Manager Wait Online...
   [  OK  ] Started LSB: Set the CPU Frequency Scaling governor to 
"ondemand".
  CompizPlugins: No value set for 
`/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
  CompositorRunning: compiz
  CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
  CompositorUnredirectFSW: true
  CurrentDesktop: Unity
  Date: Sun Aug  7 15:49:08 2016
  DistUpgraded: Fresh install
  DistroCodename: xenial
  DistroVariant: ubuntu
  ExtraDebuggingInterest: Yes
  GraphicsCard:
   Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics 
Controller [8086:0122] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
     Subsystem: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family 
Integrated Graphics Controller [8086:2040]
  InstallationDate: Installed on 2016-03-12 (147 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Alpha amd64 (20160307)
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.4.0-10-generic.efi.signed 
root=UUID=f07625b5-4b5d-4d0a-a297-9a53679a2c03 ro quiet splash vt.handoff=7
  SourcePackage: xorg
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 05/17/2013
  dmi.bios.vendor: Intel Corp.
  dmi.bios.version: BHZ7710H.86A.0100.2013.0517.0942
  dmi.board.name: DZ77BH-55K
  dmi.board.vendor: Intel Corporation
  dmi.board.version: AAG39008-400
  dmi.chassis.type: 3
  dmi.modalias: 
dmi:bvnIntelCorp.:bvrBHZ7710H.86A.0100.2013.0517.0942:bd05/17/2013:svn:pn:pvr:rvnIntelCorporation:rnDZ77BH-55K:rvrAAG39008-400:cvn:ct3:cvr:
  version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+16.04.20160209-0ubuntu1
  version.ia32-libs: ia32-libs N/A
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.67-1
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 11.1.2-1ubuntu1
  version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 11.1.2-1ubuntu1
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.17.3-2ubuntu4
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.9.2-1ubuntu1
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.6.1-1ubuntu1
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 
2:2.99.917+git20160218-1ubuntu2
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 
1:1.0.12-1build1
  xserver.bootTime: Sun Aug  7 21:03:28 2016
  xserver.configfile: default
  xserver.errors: systemd-logind: failed to get session: PID 839 does not 
belong to any known session
  xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
  xserver.outputs:

  xserver.version: 2:1.17.3-2ubuntu4

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/1610666/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~touch-packages
Post to     : touch-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~touch-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to