Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

** Changed in: alsa-driver (Ubuntu)
       Status: New => Confirmed

You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Touch seeded packages, which is subscribed to alsa-driver in Ubuntu.

  Sound does not work on 12.04 (alpha); suspected regression

Status in alsa-driver package in Ubuntu:

Bug description:
  Internal Speaker does not work (whether external speakers are plugged
  in or not), and External Speakers do not work either. I can't get any
  sound to work. I was peviously using 10.04 LTS and decided to try the
  12.04 alpha. My sound was working in 10.04 even though both the
  internal speaker and external speaker output sound at the same time
  (so i unplugged the internal speaker as a easy solution). I plugged
  the internal speaker back in for this test since i could get no sound
  from the external one, but niether seem to work.

  Relevant results from 'lspci':

  00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition 
Audio Controller (rev 02)
  04:00.0 Multimedia controller: Broadcom Corporation BCM70015 Video Decoder 
[Crystal HD]

  Results from 'lsb_release -rd':
  Description:  Ubuntu precise (development branch)
  Release:      12.04

  andrew@ubuntu-desktop:~$ apt-cache policy alsa-driver
  N: Unable to locate package alsa-driver
  andrew@ubuntu-desktop:~$ apt-cache policy alsa
    Installed: (none)
    Candidate: (none)
    Version table:

  I tried using apport, but it also says that 'alsa' and 'alsa-driver'
  does not exist. Maybe thats the problem? Since there was at least some
  functionality in 10.04 with Gnome, i'm assuming that this is either a
  regression or something is not installed correctly.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 12.04
  Package: alsa-base 1.0.24+dfsg-0ubuntu3
  ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-6.12-generic 3.2.0-rc6
  Uname: Linux 3.2.0-6-generic i686
  AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.24.
  ApportVersion: 1.90-0ubuntu1
  Architecture: i386
  AudioDevicesInUse: Error: command ['fuser', '-v', '/dev/snd/by-path', 
'/dev/snd/controlC0', '/dev/snd/hwC0D2', '/dev/snd/pcmC0D0c', 
'/dev/snd/pcmC0D0p', '/dev/snd/pcmC0D3c', '/dev/snd/pcmC0D3p', '/dev/snd/seq', 
'/dev/snd/timer'] failed with exit code 1:
   Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xfed94000 irq 45'
     Mixer name : 'Realtek ALC1200'
     Components : 'HDA:10ec0888,105b0d57,00100101'
     Controls      : 21
     Simple ctrls  : 10
  CheckboxCommand: gst_pipeline_test -t 2 'audiotestsrc wave=sine freq=512 ! 
audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink'
  CheckboxData: Internal Speaker does not work (whether external speakers are 
plugged in or not), and External Speakers do not work either. I can't get any 
sound to work.
  CheckboxTest: audio/playback_auto
  Date: Fri Dec 23 16:00:18 2011
  InstallationMedia: Ubuntu 10.04 LTS "Lucid Lynx" - Release i386 (20100429)
  PackageArchitecture: all
   PATH=(custom, no user)
  SourcePackage: alsa-driver
  UpgradeStatus: Upgraded to precise on 2011-12-22 (0 days ago) 01/22/2010
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: 080016
  dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M. $(Model_Name)
  dmi.board.vendor: FOXCONN
  dmi.board.version: Ver 0.001
  dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.chassis.type: 3
  dmi.chassis.vendor: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.chassis.version: To Be Filled By O.E.M.
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr080016:bd01/22/2010:svnHONHAIPRECISIONIND.CO.,LTD:pnNETBOXNT-410/510:pvrVer0.001:rvnFOXCONN:rn$(Model_Name):rvrVer0.001:cvnToBeFilledByO.E.M.:ct3:cvrToBeFilledByO.E.M.: NETBOX NT-410/510
  dmi.product.version: Ver 0.001
  dmi.sys.vendor: HON HAI PRECISION IND.CO.,LTD

To manage notifications about this bug go to:

Mailing list:
Post to     :
Unsubscribe :
More help   :

Reply via email to