Thanks for your help.

I did what you suggested. Here is the result.

** Attachment added: "dmesg1"
   
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pm-utils/+bug/1675683/+attachment/4865383/+files/dmesg1

** Changed in: pm-utils (Ubuntu)
       Status: Incomplete => New

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Touch seeded packages, which is subscribed to pm-utils in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1675683

Title:
  Computer sluggish/irresponsive for several minutes after hibernation

Status in pm-utils package in Ubuntu:
  New

Bug description:
  Hi,
  my computer is very sluggish for a good five minutes after thawing from 
hibernation.

  Booting the system and the thawing process in itself seems to run fine
  : the console displays the progress of reloading contents into RAM at
  a satisfying pace, then the lightdm unlock interface displays.

  From this point on, things become strange : the computer has an
  constant and intense hard drive activity and applications do not
  respond to input in a swift manner (moving the mouse cursor works in
  "real time" though, and the clock, which displays seconds, also works
  almost normally).

  This reminds me of what happens when you set focus back to an
  application that had been paged to swap : it is irresponsive until it
  is back in RAM. Except this happens for all applications at once.

  This stops after several minutes (more than five) and the computer
  becomes usable again.

  I experienced the problem today again. The current RAM usage is 7.2
  Gio / 15.6 Gio and swap usage is 4.2 Gio / 31.3 Gio.

  Main memory usage is :
  firefox 3.4 Gio
  firefox (other instance) 1.7 Gio
  thunderbird 624 Mio
  xfwm4 213 Mio

  Hibernation with TuxOnIce did not induce this problem (I am not using
  it currently due to mismanagement of video drivers).

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: pm-utils 1.4.1-16
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-67.88-generic 4.4.49
  Uname: Linux 4.4.0-67-generic x86_64
  NonfreeKernelModules: nvidia_uvm nvidia_drm nvidia_modeset nvidia
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.5
  Architecture: amd64
  CurrentDesktop: XFCE
  Date: Fri Mar 24 09:20:15 2017
  InstallationDate: Installed on 2016-09-07 (197 days ago)
  InstallationMedia: Xubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20160420.1)
  PackageArchitecture: all
  SourcePackage: pm-utils
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pm-utils/+bug/1675683/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~touch-packages
Post to     : touch-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~touch-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to