GRC FAMILY NET, thank you for reporting this and helping make Ubuntu
better.

1) Regarding hardware acceleration being disabled, how do you do this
specifically?

2) If you disable hardware acceleration, is this still reproducible?

3) To see if this is resolved in your release, could you please update
your HWE stack as per https://wiki.ubuntu.com/Kernel/LTSEnablementStack
and advise to the results?

** Tags added: latest-bios-2501

** Changed in: xorg (Ubuntu)
   Importance: Undecided => Low

** Changed in: xorg (Ubuntu)
       Status: New => Incomplete

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Touch seeded packages, which is subscribed to xorg in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1711205

Title:
  Xorg freeze

Status in xorg package in Ubuntu:
  Incomplete

Bug description:
  The screen freezes (with no corruption) when the PC enters standby or screen 
power saving.
  The event does not happen when the PC enters standby or screen power saving 
from the users selection screen.
  Once the problem happens the only way to recover normal operation is to 
switch to another VT (ctrl+alt+f*), login as any user and run "sudo service 
lightdm restart".

  Until some of the last updates, I was experiencing very serious
  episodes of screen corruptions that forced me to disable hardware
  acceleration. Now I can use acceleration with this residual problem.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 16.04
  Package: xorg 1:7.7+13ubuntu3
  Uname: Linux 4.10.8-041008-lowlatency x86_64
  .tmp.unity_support_test.0:
   
  ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.10
  Architecture: amd64
  CompizPlugins: No value set for 
`/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
  CompositorRunning: compiz
  CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
  CompositorUnredirectFSW: true
  CurrentDesktop: Unity
  Date: Wed Aug 16 21:11:05 2017
  DistUpgraded: Fresh install
  DistroCodename: xenial
  DistroVariant: ubuntu
  ExtraDebuggingInterest: Yes, including running git bisection searches
  GpuHangFrequency: Continuously
  GpuHangReproducibility: Yes, I can easily reproduce it
  GpuHangStarted: Since a couple weeks or more
  GraphicsCard:
   NVIDIA Corporation GF116 [GeForce GTX 550 Ti] [10de:1244] (rev a1) (prog-if 
00 [VGA controller])
     Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. [MSI] GF116 [GeForce GTX 550 
Ti] [1462:809d]
  InstallationDate: Installed on 2016-04-23 (480 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 16.04 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 
(20160420.1)
  MachineType: To be filled by O.E.M. To be filled by O.E.M.
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.10.8-041008-lowlatency 
root=UUID=116cf640-f3d4-409e-bb36-c01299150422 ro noprompt persistent quiet 
splash vt.handoff=7
  SourcePackage: xorg
  Symptom: display
  Title: Xorg freeze
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 04/07/2014
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: 2501
  dmi.board.asset.tag: To be filled by O.E.M.
  dmi.board.name: M5A99FX PRO R2.0
  dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.board.version: Rev 1.xx
  dmi.chassis.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.chassis.type: 3
  dmi.chassis.vendor: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.chassis.version: To Be Filled By O.E.M.
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr2501:bd04/07/2014:svnTobefilledbyO.E.M.:pnTobefilledbyO.E.M.:pvrTobefilledbyO.E.M.:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnM5A99FXPROR2.0:rvrRev1.xx:cvnToBeFilledByO.E.M.:ct3:cvrToBeFilledByO.E.M.:
  dmi.product.name: To be filled by O.E.M.
  dmi.product.version: To be filled by O.E.M.
  dmi.sys.vendor: To be filled by O.E.M.
  version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+16.04.20160823-0ubuntu1
  version.ia32-libs: ia32-libs N/A
  version.libdrm2: libdrm2 2.4.76-1~ubuntu16.04.1
  version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 17.0.7-0ubuntu0.16.04.1
  version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
  version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 17.0.7-0ubuntu0.16.04.1
  version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.18.4-0ubuntu0.3
  version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.10.1-1ubuntu2
  version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.7.0-1
  version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 
2:2.99.917+git20160325-1ubuntu1.2
  version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 
1:1.0.12-1build2
  xserver.bootTime: Wed Aug 16 20:55:06 2017
  xserver.configfile: default
  xserver.errors:
   Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
   Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
  xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
  xserver.version: 2:1.18.4-0ubuntu0.3
  xserver.video_driver: nouveau

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/1711205/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~touch-packages
Post to     : touch-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~touch-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to