I can confirm that #19 works, as well. Also applied the suggestions in #24.
Ubuntu 17.10 on a Lenovo Ideapad Y910-17ISK with a GTX 1070.
I don't notice any flicker or any problem. The audio device has just appeared, 
and everything works fine now :-) 
Thanks a lot!!

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Touch seeded packages, which is subscribed to alsa-driver in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1377653

Title:
  HDMI sound output not detected / NVIDIA optimus laptop

Status in alsa-driver package in Ubuntu:
  Confirmed
Status in pulseaudio package in Ubuntu:
  Confirmed

Bug description:
  Hi,

  not sure if this is an alsa or nvidia/nouveau bug.
  HDMI audio output doesn't appear in sound settings output panel.
  Audio works well on internal speakers, but it seems there is no way to make 
it output to hdmi...

  The laptop has optimus NVIDIA+Intel.
  The behaviour is the same with nouveau or nvidia proprietary driver.

  Please let me know if further testing is required

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 14.04
  Package: alsa-base 1.0.25+dfsg-0ubuntu4
  ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-36.63-generic 3.13.11.6
  Uname: Linux 3.13.0-36-generic x86_64
  NonfreeKernelModules: nvidia
  ApportVersion: 2.14.1-0ubuntu3.5
  Architecture: amd64
  AudioDevicesInUse:
   USER        PID ACCESS COMMAND
   /dev/snd/controlC0:  sam        2295 F.... pulseaudio
  CurrentDesktop: Unity
  CurrentDmesg: Error: command ['sh', '-c', 'dmesg | comm -13 --nocheck-order 
/var/log/dmesg -'] failed with exit code 1: comm: /var/log/dmesg: Permission 
denied
  Date: Sun Oct  5 17:05:35 2014
  InstallationDate: Installed on 2014-04-21 (166 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" - Release amd64 (20140417)
  PackageArchitecture: all
  SourcePackage: alsa-driver
  Symptom: audio
  Title: PCI/internal sound card not detected
  UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
  dmi.bios.date: 11/02/2012
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: N56VZ.215
  dmi.board.asset.tag: ATN12345678901234567
  dmi.board.name: N56VZ
  dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.board.version: 1.0
  dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
  dmi.chassis.type: 10
  dmi.chassis.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.chassis.version: 1.0
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvrN56VZ.215:bd11/02/2012:svnASUSTeKCOMPUTERINC.:pnN56VZ:pvr1.0:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnN56VZ:rvr1.0:cvnASUSTeKCOMPUTERINC.:ct10:cvr1.0:
  dmi.product.name: N56VZ
  dmi.product.version: 1.0
  dmi.sys.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+bug/1377653/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~touch-packages
Post to     : touch-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~touch-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp

Reply via email to