Solved the error myself. If you have access to the server which runs 
mysql-server. Than you might adapt the file my.cnf  by commenting out the line:

sql_mode=NO_ENGINE_SUBSTITUTION,STRICT_TRANS_TABLES

and restart the mysql server. 

Best Regards,
HocomAdvies

Wiechert Hooghwinkel 






> Op 16 sep. 2016, om 15:45 heeft HocomAdvies [ 🌷 Wiechert Hooghwinkel ] 
> <i...@hocom-advies.nl> het volgende geschreven:
> 
> Any thoughts on this? 
> 
> Regards,
> 
> Wiechert
> 
>> Op 16 sep. 2016, om 11:53 heeft HocomAdvies [ 🌷 Wiechert Hooghwinkel ] 
>> <i...@hocom-advies.nl> het volgende geschreven:
>> 
>> Hi, for a Typo3 6.2.19 site I suddenly have a huge problem. Sending the 
>> powermail form throws an error:
>> 
>> #1247602160: Field 'body' doesn't have a default value
>> 
>> TYPO3\CMS\Extbase\Persistence\Generic\Storage\Exception\SqlErrorException 
>> thrown in file
>> /usr/share/typo3_src-6.2.19/typo3/sysext/extbase/Classes/Persistence/Generic/Storage/Typo3DbBackend.php
>>  in line 862
>> 
>> This might probably be caused by an update of the mysql-server from 5.5 to 
>> 5.7 (the php version is 5.6.24). Client API version mysqlnd 5.0.11-dev.
>> 
>> What could be a solution te get powermail working again? 
>> 
>> Thanks.
>> HocomAdvies,
>> 
>> Wiechert Hooghwinkel
>> 
>> 
>> 
>> www.hocom-advies.nl
>> 
>> _______________________________________________
>> TYPO3-english mailing list
>> TYPO3-english@lists.typo3.org
>> http://lists.typo3.org/cgi-bin/mailman/listinfo/typo3-english
> 
> _______________________________________________
> TYPO3-english mailing list
> TYPO3-english@lists.typo3.org
> http://lists.typo3.org/cgi-bin/mailman/listinfo/typo3-english

_______________________________________________
TYPO3-english mailing list
TYPO3-english@lists.typo3.org
http://lists.typo3.org/cgi-bin/mailman/listinfo/typo3-english

Reply via email to