On 04/10/2018 08:56 PM, Dinh Nguyen wrote:
> 
> 
> On 04/10/2018 01:29 PM, Marek Vasut wrote:
>> On 04/10/2018 08:28 PM, Dinh Nguyen wrote:
>>> Hi,
>>>
>>> I'm seeking advice with an observation that I'm seeing on the Cyclone5
>>> devkit/sockit.
>>>
>>> I'm working with U-Boot version v2018.05-rc1. Building the
>>> u-boot-with-spl.sfp, then writing the sfp file to the 0xa2 partition on
>>> the SD card, does not boot, all I get is this:
>>>
>>> U-Boot SPL 2018.05-rc1 (Apr 10 2018 - 13:03:48 -0500)
>>>
>>> U-Boot SPL 2018.05-rc1 (Apr 10 2018 - 13:03:48 -0500)
>>>
>>> U-Boot SPL 2018.05-rc1 (Apr 10 2018 - 13:03:48 -0500)
>>>
>>>
>>> This issue doesn't happen at all on the DE0 Nano SoC board. I compared
>>> the defconfig and came across this. If I remove these config options in
>>> the socfpga_sockit_defconfig, then SPL -> U-Boot works fine.
>>>
>>> -CONFIG_SPI_FLASH_MACRONIX=y
>>> -CONFIG_SPI_FLASH_SPANSION=y
>>> -CONFIG_SPI_FLASH_STMICRO=y
>>>
>>> I'll continue to debug of course, but was wondering if anyone might have
>>> a better idea as to what could be happening, I'd appreciate the insight.
>>
>> Check the size of the SPL , could it be too big ?
>>
> 
> That's a good thought...it could be. The size of the default
> u-boot-spl-dtb.bin is 58048, removing the SPI, brings that down to
> 55616, that's smaller than the 64k of OCRAM for SPL?

Right, I think there's something about those last few kiB OR it's the
stack that's overwriting piece of U-Boot or malloc area or something.
How did it grow so big anyway ?

-- 
Best regards,
Marek Vasut
_______________________________________________
U-Boot mailing list
U-Boot@lists.denx.de
https://lists.denx.de/listinfo/u-boot

Reply via email to