Public bug reported:

After the latest upgrade to the OTA-13 my phone did not vibrate at all anymore.
Started to investigate the issue and found the reason is the "Other vibrations" 
under "Sound Settings".

I have all the following settings checked ON:

# Ringtone #
Vibrate on ring
Vibrate in Silent Mode

# Messages #
Vibrate with message sound
Vibrate in Silent Mode

While all the settings are checked ON the phone does not vibrate when I
get a call or a message. The phone does not vibrate whether the Silent
Mode is turned on or off. It does not affect to this.

But I also had the "Other vibrations" setting turned off. I turned that
on and now all the vibration settings are working as they should. When I
turn the "Other vibrations" setting off, the phone does not vibrate
anymore at any situation.

My settings were not changed during the OTA-13 upgrade and these symptons 
appeared after the upgrade.
Previously the phone vibrated while receiving messages or calls while the 
"Other vibrations" setting was turned off. And that's the way it should be as 

I'm using bq Aquaris E4.5 running on Ubuntu 15.04 OTA-13. Here is the info from 
the OS Build Details:
Ubuntu Image part: 20160913
Ubuntu build description: Ubuntu 15.04 - armhf (20160913-023544)
Device Image part: 20160606-ab415b2
Device build description: KRILIN01A-S15A_BQ_L100EN_2035_160913
Customization Image part: 20160831-991-38-18

** Affects: ubuntu-system-settings (Ubuntu)
     Importance: Undecided
         Status: New

** Tags: no other vibration vibrations

You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

  "Other vibrations" overrides rest of the vibration settings

To manage notifications about this bug go to:

ubuntu-bugs mailing list

Reply via email to