apport information

** Tags added: apport-collected artful wayland-session

** Description changed:

  Regression of bug #952185.
  
  Variables in ~/.pam_environment are not applied when I start my computer
  and login. When I then re-login, they _are_ applied.
  
  I have manually copied my ~/.pam_environment to the original, non-
  ecryptfs-mounted ~/ and then the file is always applied.
  
  After #952185, the fix seems to have been to change debian/*.pam to run
  pam_env after common-session. But I don't understand why the line in
  common-auth isn't enough to mount ecryptfs. Perhaps pam_ecryptfs.so only
  does the unmounting in the session phase.
  
  Ubuntu 17.10, gdm3 3.26.1-3ubuntu3
+ --- 
+ ApportVersion: 2.20.7-0ubuntu3.7
+ Architecture: amd64
+ CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
+ DistroRelease: Ubuntu 17.10
+ EcryptfsInUse: Yes
+ InstallationDate: Installed on 2018-02-08 (0 days ago)
+ InstallationMedia: Ubuntu 17.10 "Artful Aardvark" - Release amd64 (20180105.1)
+ Package: gdm3 3.26.1-3ubuntu3
+ PackageArchitecture: amd64
+ ProcVersionSignature: Ubuntu 4.13.0-32.35-generic 4.13.13
+ Tags:  artful wayland-session
+ Uname: Linux 4.13.0-32-generic x86_64
+ UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
+ UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo
+ _MarkForUpload: True

** Attachment added: "Dependencies.txt"
   
https://bugs.launchpad.net/bugs/1748036/+attachment/5051794/+files/Dependencies.txt

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1748036

Title:
  .pam_environment not applied if home directory is encrypted

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gdm3/+bug/1748036/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

Reply via email to