Public bug reported:

When I updated my system today ( https://paste.ubuntu.com/p/S7csQfNHT4/
), logged off and logged in, the GPU rendering stopped working. Now
using glxinfo it outputs: https://paste.ubuntu.com/p/njnbMHf7Bk/

Before libegl1 was required I hadn't it installed, but as now it is
unavoidable, it became a big problem.

The only way to make GPU rendering work on this machine is to create a
xorg.conf file at /etc/X11 and use the driver intel, but it is said this
is not recommended to use it with hardware newer than 2007.

Specifications:
Intel Core i3-6100U
Intel HD Graphics 520
8 GB of RAM

lspci output: https://paste.ubuntu.com/p/Djz3WxstQ5/

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 18.04
Package: libegl1 0.2.999+git20170802-2
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-10.11-generic 4.15.3
Uname: Linux 4.15.0-10-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.8-0ubuntu10
Architecture: amd64
CurrentDesktop: XFCE
Date: Fri Mar  2 12:01:51 2018
Dependencies:
 gcc-8-base 8-20180218-1ubuntu1
 libc6 2.26-0ubuntu2.1
 libgcc1 1:8-20180218-1ubuntu1
 libglvnd0 0.2.999+git20170802-2
InstallationDate: Installed on 2017-06-13 (261 days ago)
InstallationMedia: Xubuntu 17.04 "Zesty Zapus" - Release amd64 (20170412)
SourcePackage: libglvnd
UpgradeStatus: Upgraded to bionic on 2017-10-20 (133 days ago)

** Affects: libglvnd (Ubuntu)
     Importance: Undecided
         Status: New


** Tags: amd64 apport-bug bionic

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1752901

Title:
  If libegl1 is installed, modeset fails and rendering falls back to CPU
  (llvmpipe)

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/libglvnd/+bug/1752901/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

Reply via email to