** Description changed:

- When my computer boots with the most recent kernel 4.13.0-38-generic, I
- don't have a working network connection. ethtool reports that my network
- interface doesn't have a connection:
+ ===SRU Justification===
+ [Impact]
+ e1000e stops working since 4.13.0-38-generic/4.13.0-1022-oem.
+ The regression was introduced by patches in LP: #1730550.
  
- martin@dogmeat ~ % cat ethtool.txt 
+ [Fix]
+ Commit 4110e02eb45ea447ec6f5459c9934de0a273fb91 fixes the issue.
+ e1000e now reports correct link status.
+ 
+ [Test]
+ With the extra commit, the e1000e starts to working again.
+ 
+ [Regression Potential]
+ Low.
+ It says:
+ Fixes: 19110cfbb34d ("e1000e: Separate signaling for link check/link up")
+ So it's pretty clear this patch is to fix the regression.
+ 
+ It's in upstream linux-stable, so only Arftul needs this patch.
+ 
+ ===Original Bug Report===
+ When my computer boots with the most recent kernel 4.13.0-38-generic, I don't 
have a working network connection. ethtool reports that my network interface 
doesn't have a connection:
+ 
+ martin@dogmeat ~ % cat ethtool.txt
  Settings for eth0:
-         Supported ports: [ TP ]
-         Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full 
-                                 100baseT/Half 100baseT/Full 
-                                 1000baseT/Full 
-         Supported pause frame use: No
-         Supports auto-negotiation: Yes
-         Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full 
-                                 100baseT/Half 100baseT/Full 
-                                 1000baseT/Full 
-         Advertised pause frame use: No
-         Advertised auto-negotiation: Yes
-         Speed: Unknown!
-         Duplex: Unknown! (255)
-         Port: Twisted Pair
-         PHYAD: 2
-         Transceiver: internal
-         Auto-negotiation: on
-         MDI-X: Unknown (auto)
-         Supports Wake-on: pumbg
-         Wake-on: g
-         Current message level: 0x00000007 (7)
-                                drv probe link
-         Link detected: no
+         Supported ports: [ TP ]
+         Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full
+                                 100baseT/Half 100baseT/Full
+                                 1000baseT/Full
+         Supported pause frame use: No
+         Supports auto-negotiation: Yes
+         Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
+                                 100baseT/Half 100baseT/Full
+                                 1000baseT/Full
+         Advertised pause frame use: No
+         Advertised auto-negotiation: Yes
+         Speed: Unknown!
+         Duplex: Unknown! (255)
+         Port: Twisted Pair
+         PHYAD: 2
+         Transceiver: internal
+         Auto-negotiation: on
+         MDI-X: Unknown (auto)
+         Supports Wake-on: pumbg
+         Wake-on: g
+         Current message level: 0x00000007 (7)
+                                drv probe link
+         Link detected: no
  
  dmesg contains suspicious e1000e error messages:
  
  martin@dogmeat ~ % tail -n 40 dmesg.txt
  [   20.211715] Could not find valid key in user session keyring for sig 
specified in mount option: [459a10809c211381]
  [   20.211716] One or more global auth toks could not properly register; rc = 
[-2]
  [   20.211717] Error parsing options; rc = [-2]
  [   25.824466] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [   25.969587] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [   30.034472] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  [   35.808558] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [   35.939670] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [   40.037526] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  [   46.048494] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [   46.263237] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [   51.022052] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  [   51.244686] ahci 0000:00:17.0: port does not support device sleep
  [   56.800544] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [   56.935347] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [   61.036903] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  [   67.040536] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [   67.199669] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [   72.038713] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  [   78.048576] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [   78.170825] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [   83.038119] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  [   88.800521] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [   88.938939] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [   93.021350] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  [   99.040543] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [   99.163603] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [  104.038668] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  [  110.048532] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [  110.191137] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [  115.022823] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  [  120.800524] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [  120.910537] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [  125.019509] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  [  131.040530] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [  131.164741] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [  136.039268] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  [  142.048536] e1000e: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow 
Control: None
  [  142.186891] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1500 to 1492
  [  147.038361] e1000e 0000:00:1f.6 eth0: changing MTU from 1492 to 1500
  
  Everything works fine when I boot Linux 4.13.0-37-generic.
  
  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 17.10
  Package: linux-image-4.13.0-38-generic 4.13.0-38.43
  ProcVersionSignature: Ubuntu 4.13.0-38.43-generic 4.13.16
  Uname: Linux 4.13.0-38-generic x86_64
  ApportVersion: 2.20.7-0ubuntu3.7
  Architecture: amd64
  AudioDevicesInUse:
-  USER        PID ACCESS COMMAND
-  /dev/snd/controlC0:  martin     2756 F.... pulseaudio
+  USER        PID ACCESS COMMAND
+  /dev/snd/controlC0:  martin     2756 F.... pulseaudio
  CurrentDesktop: MATE
  Date: Tue Apr 10 11:34:19 2018
  EcryptfsInUse: Yes
  IwConfig:
-  lo        no wireless extensions.
-  
-  eth0      no wireless extensions.
+  lo        no wireless extensions.
+ 
+  eth0      no wireless extensions.
  MachineType: System manufacturer System Product Name
  ProcFB: 0 inteldrmfb
  ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.13.0-38-generic 
root=UUID=8ee32f29-87ea-4229-8807-35171b6dfeed ro quiet splash nomdmonddf 
nomdmonisw nomdmonddf nomdmonisw nomdmonddf nomdmonisw nomdmonddf nomdmonisw 
vt.handoff=7
  RelatedPackageVersions:
-  linux-restricted-modules-4.13.0-38-generic N/A
-  linux-backports-modules-4.13.0-38-generic  N/A
-  linux-firmware                             1.169.3
+  linux-restricted-modules-4.13.0-38-generic N/A
+  linux-backports-modules-4.13.0-38-generic  N/A
+  linux-firmware                             1.169.3
  RfKill:
-  
+ 
  SourcePackage: linux
  UpgradeStatus: Upgraded to artful on 2018-01-23 (76 days ago)
  dmi.bios.date: 09/20/2016
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: 2002
  dmi.board.asset.tag: Default string
  dmi.board.name: H170-PRO/USB 3.1
  dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.board.version: Rev X.0x
  dmi.chassis.asset.tag: Default string
  dmi.chassis.type: 3
  dmi.chassis.vendor: Default string
  dmi.chassis.version: Default string
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr2002:bd09/20/2016:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnH170-PRO/USB3.1:rvrRevX.0x:cvnDefaultstring:ct3:cvrDefaultstring:
  dmi.product.family: To be filled by O.E.M.
  dmi.product.name: System Product Name
  dmi.product.version: System Version
  dmi.sys.vendor: System manufacturer

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1762693

Title:
  No network with e1000e driver on 4.13.0-38-generic

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/hwe-next/+bug/1762693/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

Reply via email to