** Description changed:

  I have OpenStack compute nodes with qemu-system-x86. Using Ceph as
  storage backend for base disks and volumes (no local storage).
  
  When I create a new volume on ceph and attach to instance - it's working.
  When I detach volume, and re-attach again, with limited number of repeats I 
am able to crash my instance. Sometimes it's just in second try, sometimes 6, 
9. In most cases it won't survive 10 cycles.
  
  Steps to reproduce:
  
  - create instance
  - create volume in ceph
  
  define volume in disk.xml: http://paste.openstack.org/show/719130/
  
  now try a loop:
  
  while true; do
    virsh attach-device instance-0xxx disk.xml;
    sleep 5;
    virsh detach-disk  instance-000022e8 vdb --live;
    sleep 5;
  done
  
  After few iterations, instance is crashed.
  
  Logs:
  
  kernel: [3866704.245319] traps: qemu-system-x86[23382] general
  protection ip:558690860750 sp:7faaf36f6ea8 error:0 in qemu-system-
  x86_64[5586902a7000+842000]
  
  or
  
  kernel: [7252748.718834] qemu-system-x86[30720]: segfault at 100 ip
  000056258ba78144 sp 00007fca010c1eb0 error 4 in qemu-system-
  x86_64[56258b47a000+842000]
  
- Ubuntu Xenial 16.04.3
+ Ubuntu Xenial 16.04.3 with cloud-archive@Ocata repositories
  kernel: 4.4.0-109-generic
  qemu-system-x86 1:2.8+dfsg-3ubuntu2.9~cloud1
  libvirt-bin 2.5.0-3ubuntu5.6~cloud0
  ceph/rados: 10.2.10-1xenial

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1763649

Title:
  qemu segfaults after re-attaching ceph volume to instance

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/qemu/+bug/1763649/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

Reply via email to