Public bug reported:

Ubuntu does't detect the device when I plug a USB Flash drive onto the USB 3.1 
Gen 2 port on my motherboard. I can't find the device in lsusb output. If I 
reboot the system with the drive plugged, I can mount the drive in file 
manager. If I unplug and plug it again, Ubuntu doesn't detect the device.
My motherboard is ASUS ROG STRIX B360-G. Tried stock bionic and latest 
v4.16/v4.17 mainline kernels.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 18.04
Package: xorg 1:7.7+19ubuntu7
Uname: Linux 4.16.9-041609-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.9-0ubuntu7
Architecture: amd64
BootLog: Error: [Errno 13] Permission denied: '/var/log/boot.log'
CompositorRunning: None
CurrentDesktop: KDE
Date: Thu May 17 15:19:47 2018
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: bionic
DistroVariant: kubuntu
DkmsStatus:
 virtualbox, 5.2.10, 4.15.0-20-generic, x86_64: installed
 virtualbox, 5.2.10, 4.16.9-041609-generic, x86_64: installed
ExtraDebuggingInterest: I just need to know a workaround
GraphicsCard:
 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Baffin [Polaris11] [1002:67ff] (rev cf) 
(prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Baffin [Radeon RX 560] [1043:04be]
InstallationDate: Installed on 2018-03-03 (74 days ago)
InstallationMedia: Kubuntu 18.04 LTS "Bionic Beaver" - Alpha amd64 (20180303)
MachineType: System manufacturer System Product Name
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.16.9-041609-generic 
root=UUID=3fd33ecf-eee9-442d-b5e6-8c9e4344b643 ro 
resume=UUID=3fd33ecf-eee9-442d-b5e6-8c9e4344b643 resume_offset=34816
SourcePackage: xorg
Symptom: display
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 03/23/2018
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 0602
dmi.board.asset.tag: Default string
dmi.board.name: ROG STRIX B360-G GAMING
dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
dmi.board.version: Rev 1.xx
dmi.chassis.asset.tag: Default string
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Default string
dmi.chassis.version: Default string
dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr0602:bd03/23/2018:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnROGSTRIXB360-GGAMING:rvrRev1.xx:cvnDefaultstring:ct3:cvrDefaultstring:
dmi.product.family: To be filled by O.E.M.
dmi.product.name: System Product Name
dmi.product.version: System Version
dmi.sys.vendor: System manufacturer
version.compiz: compiz N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.91-2
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 18.0.0~rc5-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 18.0.0~rc5-1ubuntu1
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.19.6-1ubuntu4
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev N/A
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:18.0.1-1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 
2:2.99.917+git20171229-1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.15-2

** Affects: ubuntu
     Importance: Undecided
         Status: New


** Tags: amd64 apport-bug bionic kubuntu

** Package changed: xorg (Ubuntu) => ubuntu

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1771757

Title:
  Ubuntu doesn't detect device on USB 3.1 Gen 2 port

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/1771757/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

Reply via email to