I had some more time to trouble shoot today and was able to resolve the problem.

First I ran.

yum -y install cairo-devel freerdp-devel terminus-fonts

Then (wasn't sure if this was necessary).

fc-cache

After which text now displays as you would expect it to :-)

Thank you Mike. Seems you sent me done the right path.

Best Regards,

- Rylan






On Wed, Sep 21, 2016 at 10:45 AM, Rylan Merritt <rylanmrr...@gmail.com> wrote:
> Hi Mike,
>
> Thank you for your reply. fc-list returns the following.
>
> [root@SageGuaca1 ~]# fc-list
> /usr/share/X11/fonts/Type1/c0611bt_.pfb: Courier 10 Pitch:style=Bold Italic
> /usr/share/X11/fonts/Type1/UTBI____.pfa: Utopia:style=Bold Italic
> /usr/share/X11/fonts/Type1/c0419bt_.pfb: Courier 10 Pitch:style=Regular
> /usr/share/X11/fonts/Type1/c0648bt_.pfb: Bitstream Charter:style=Regular
> /usr/share/X11/fonts/Type1/cursor.pfa: Cursor:style=Regular
> /usr/share/X11/fonts/Type1/UTB_____.pfa: Utopia:style=Bold
> /usr/share/X11/fonts/Type1/c0583bt_.pfb: Courier 10 Pitch:style=Bold
> /usr/share/X11/fonts/Type1/UTI_____.pfa: Utopia:style=Italic
> /usr/share/X11/fonts/Type1/c0582bt_.pfb: Courier 10 Pitch:style=Italic
> /usr/share/X11/fonts/Type1/c0633bt_.pfb: Bitstream Charter:style=Bold Italic
> /usr/share/X11/fonts/Type1/c0649bt_.pfb: Bitstream Charter:style=Italic
> /usr/share/X11/fonts/Type1/c0632bt_.pfb: Bitstream Charter:style=Bold
> /usr/share/X11/fonts/Type1/UTRG____.pfa: Utopia:style=Regular
>
> The system is a CentOS 7 Minimal installation. Is it possible that the
> fonts guacamole requires just aren't there?
>
> Best Regards,
>
> - Rylan
>
> On Wed, Sep 21, 2016 at 10:28 AM, Mike Jumper <mike.jum...@guac-dev.org> 
> wrote:
>> Hi Ryan,
>>
>> I don't think this is due to the lack of UTF-8 locale, but rather the lack
>> of a monospace font. The terminal emulator is trying to squeeze glyphs of
>> varying sizes into a fixed-size grid.
>>
>> Any idea what font packages are currently installed?
>>
>> Thanks,
>>
>> - Mike
>>
>>
>> On Sep 19, 2016 15:23, "Rylan Merritt" <rylanmrr...@gmail.com> wrote:
>>>
>>> Hi everyone,
>>>
>>> I have setup and configured a very basic install of guacamole-0.9.9.
>>> The server seems to be working great. However when I open an ssh
>>> session the characters in the terminal are not correct.
>>>
>>> The link below should illustrate this (link expires after 7 days)
>>>
>>> http://www.tiikoni.com/tis/view/?id=8e806f3
>>>
>>> My log shows.
>>>
>>> guacd[6928]: Current locale does not use UTF-8. Some characters may
>>> not render correctly.
>>>
>>> However I am unsure where I am supposed to set the locale.
>>>
>>> Some other info that may help.
>>>
>>> - OS: CentOS 7 Minimal
>>> - SELinux status: Disabled
>>> - Apache Tomcat Version: 7.0.54.0
>>> - Java Version: 1.8.0_101-b13
>>> - Guacamole Version: 0.9.9
>>>
>>> Best Regards,
>>>
>>>  - Rylan

Reply via email to