On 13/2/18 8:51 am, Ed Greshko wrote:
On 02/13/18 05:43, Stephen Morris wrote:
I am using a home plug device to get ethernet access across the home electrical
wires. The home plug device is provide 500 Mb/s, so having seen this thread I've
checked my ethernet configuration and like Terry is saying my settings have auto
negotiate unchecked and the link speed is set at 100 Mb/s and Half Duplex. I 
have
not explicitly set that configuration but what I don't know, because I haven't
really taken any notice of it as I only use this connection as a backup to
wireless, is whether or not those settings have always been there. I have done 
any
changes to the configuration since I set it up in F26.


One can always use

ethtool <devname>     to determine what is available and what the current 
settings are...

This is the view from the Fedora side....

This is what the Fedora side it telling the outside world what the HW supports

         Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                                 100baseT/Half 100baseT/Full
                                 1000baseT/Half 1000baseT/Full

This is what the device that the Fedora system is connected to is  saying what 
it
supports.


         Link partner advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                                              100baseT/Half 100baseT/Full
                                              1000baseT/Full

FWIW, I have never seen an advertised link speed of 500 Mb/s.

I ran the ethtool command and received the following output:

ethtool enp7s0
Settings for enp7s0:
        Supported ports: [ TP MII ]
        Supported link modes:   10baseT/Half 10baseT/Full
                                100baseT/Half 100baseT/Full
                                1000baseT/Half 1000baseT/Full
        Supported pause frame use: No
        Supports auto-negotiation: Yes
        Advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                                100baseT/Half 100baseT/Full
                                1000baseT/Half 1000baseT/Full
        Advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
        Advertised auto-negotiation: Yes
        Link partner advertised link modes:  10baseT/Half 10baseT/Full
                                             100baseT/Half 100baseT/Full
        Link partner advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
        Link partner advertised auto-negotiation: Yes
        Speed: 100Mb/s
        Duplex: Full
        Port: MII
        PHYAD: 0
        Transceiver: internal
        Auto-negotiation: on
Cannot get wake-on-lan settings: Operation not permitted
        Current message level: 0x00000033 (51)
                               drv probe ifdown ifup
        Link detected: yes

This surprises me, as this is saying the home plug device is only running at 100 Mbps, but it is packaged as 500 Mbps and the device itself has 500 Mbps physically stamped on the front of it. I did set the manual configuration to 500 Mbps and full duplex, and when I turned on auto negotiate and then switched it off, the link speed was reset to 100 Mbps.


regards,

Steve



_______________________________________________
users mailing list -- users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe send an email to users-le...@lists.fedoraproject.org
_______________________________________________
users mailing list -- users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe send an email to users-le...@lists.fedoraproject.org

Reply via email to