Hi,

doing "make rpm" will actually build Engine using Maven and produce RPMs, but 
you might also want to deploy Engine EAR that was built to JBoss server via 
"make install_artifacts".

> Thus I assume the master build does not default to compiling for all browsers?

Aside from "make rpm-quick", which builds quick & dirty RPMs for Firefox 
[gwt.userAgent=gecko1_8], I don't see any "gwt.userAgent" stuff in makefile, so 
the master build defaults to compiling for all browsers, unless you override 
this via "EXTRA_BUILD_FLAGS".

I think an easier way to do this is as Alona suggested, invoking Maven build 
directly:

  $ "mvn clean install -Pdep,gwt-admin,gwt-user", but it's up to you.

Anyway, I think the problem isn't related to "gwt.userAgent" property at all. 
If the GWT permutation for IE is missing, blank page will be shown, as GWT 
permutation selector script (*.nocache.js) will not be able to load that 
permutation.

I think the problem might be caused by your client's IE browser settings. As 
per [1], IE should render HTML page with "<!DOCTYPE html>" using standards 
mode; rendering mode which WebAdmin and UserPortal require. So if you see 
garbled mess in IE, it means IE doesn't render HTML page in standards mode, but 
in other (quirks?) mode, due to some IE browser settings override.

The "X-UA-Compatible" meta-tag actually *forces* IE to render HTML page in 
standards mode, which overrides any IE browser settings:

  <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=9"/>

(I think we should reconsider adding this meta-tag due to reasons above, to 
ensure better compatibility with IE.)

Vojtech

[1] http://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc288325(v=vs.85).aspx


----- Original Message -----
From: "Dead Horse" <deadhorseconsult...@gmail.com>
To: "Alona Kaplan" <alkap...@redhat.com>
Cc: "users" <users@ovirt.org>, "Vojtech Szocs" <vsz...@redhat.com>
Sent: Thursday, February 14, 2013 8:02:04 PM
Subject: Re: [Users] Fwd: Internet Explorer with latest master



NVM got it --> BUILD_FLAGS=-Dgwt.userAgent=ie8,ie9,gecko1_8,safari,opera 
-Pgwt-admin,gwt-user,dep 
Building now. 


- DHC 




On Thu, Feb 14, 2013 at 12:23 PM, Dead Horse < deadhorseconsult...@gmail.com > 
wrote: 




I remember there being a GWT configuration file somewhere where those could be 
set? 
- DHC 






On Thu, Feb 14, 2013 at 10:44 AM, Alona Kaplan < alkap...@redhat.com > wrote: 


Hi, 

Instead of doing make rpm please compile manually using the following command: 
mvn clean install -Dgwt.userAgent=ie8,ie9,gecko1_8,safari,opera 
-Pgwt-admin,gwt-user,dep 


Alona. 


----- Original Message ----- 
> From: "Dead Horse" < deadhorseconsult...@gmail.com > 


> To: "Vojtech Szocs" < vsz...@redhat.com > 
> Cc: "Alona Kaplan" < alkap...@redhat.com >, "< users@ovirt.org >" < 
> users@ovirt.org > 
> Sent: Thursday, February 14, 2013 6:18:54 PM 
> Subject: Re: [Users] Fwd: Internet Explorer with latest master 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> When I compile the engine I do the following: (FC17 build host) 
> --> git clone http://gerrit.ovirt.org/ovirt-engine.git 
> --> cd ovirt-engine 
> --> make rpm 
> 
> Thus I assume the master build does not default to compiling for all 
> browsers? The GWT compliation seems to go through quite a few 
> permuatations during the compile. 
> 
> 
> If master is not set to compile for all browsers then given the above 
> build steps what additionally should I be doing to make it so 
> (guessing refer to above but how to simplify to "make rpm") ? 
> 
> 
> - DHC 
> 
> 
> 
> 
> On Thu, Feb 14, 2013 at 10:09 AM, Vojtech Szocs < vsz...@redhat.com > 
> wrote: 
> 
> 
> Hi, 
> 
> 
> > Maybe you've compiled the application with -Dgwt.userAgent flag for 
> > a specific browser? 
> 
> this is a good point, please make sure to compile UserPortal for all 
> browsers, e.g. instead of: 
> 
> $ mvn clean install -Pdep,gwt-user -Dgwt.userAgent=<specificBrowser> 
> 
> you should just do: 
> 
> $ mvn clean install -Pdep,gwt-user 
> 
> This will compile UserPortal for all browsers. 
> 
> However, I don't think this is the problem here, because IIRC when 
> you compile UserPortal only for browser X and you try to access it 
> in browser Y, you'll get an empty webpage. 
> 
> Vojtech 
> 
> 
> 
> 
> ----- Original Message ----- 
> From: "Alona Kaplan" < alkap...@redhat.com > 
> To: "Dead Horse" < deadhorseconsult...@gmail.com > 
> Cc: users@ovirt.org 
> Sent: Thursday, February 14, 2013 4:18:36 PM 
> Subject: [Users] Fwd: Internet Explorer with latest master 
> 
> Hi, 
> 
> The webadmin and userportal works pretty fine for me on ie8 and ie9. 
> Can you please be more specific about what doesn't work for you? 
> Maybe attaching a screen shot. 
> 
> Maybe you've compiled the application with -Dgwt.userAgent flag for a 
> specific browser? 
> You should compile without any specific gwt.userAgent to support all 
> the browsers or to add -Dgwt.userAgent=ie8,ie9 to support ie8 and 
> ie9. 
> 
> Alona. 
> 
> ----- Original Message ----- 
> > From: "Dead Horse" < deadhorseconsult...@gmail.com > 
> > To: "< users@ovirt.org >" < users@ovirt.org > 
> > Sent: Wednesday, February 13, 2013 7:01:48 PM 
> > Subject: [Users] Internet Explorer with latest master 
> > 
> > Ever since this change: http://gerrit.ovirt.org/#/c/11078/ 
> > The webadmin and userportal UI no longer displays nor works 
> > correctly 
> > within Internet Explorer 8 or 9. 
> > 
> > Under IE 8 or 9 the UI is pretty much an usable garbled mess. 
> > Everything looks and works fine under Chrome and Firefox. 
> > 
> > Unfortunately Internet Exploder is a necessary evil for windows 
> > users 
> > to be able to get at SPICE consoles. (No spice plugin/support for 
> > Firefox/Chrome yet...) 
> > 
> > - DHC 
> > 
> > _______________________________________________ 
> > Users mailing list 
> > Users@ovirt.org 
> > http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users 
> > 
> _______________________________________________ 
> Users mailing list 
> Users@ovirt.org 
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users 
> 
> 


_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to