There was an error message on the setup, but everything continued on and
the hosted engine was available so I didn't think much of it.

If there is some way of recovering this setup I would like to give that a
try, if you can provide some instructions that would be great, thanks.
On Dec 1, 2015 9:36 AM, "Simone Tiraboschi" <stira...@redhat.com> wrote:

>
>
> On Tue, Dec 1, 2015 at 3:24 PM, Thomas Scofield <tscofi...@gmail.com>
> wrote:
>
>> I did import the lun into the engine.  I had the hosted engine running
>> for a few days and I was able to restart it a number of times.  It wasn't
>> until I rebooted the physical box that it was running on that I encountered
>> the problem.
>>
> hosted-engine-setup probably failed adding the LUN to the engine cause it
> was already there or something similar; we need engine logs to better
> understand but the result is that it didn't completed creating the storage
> volume.
> Probably it's not worth to fix it cause we are going to remove that once
> we completed the procedure to auto-import the hosted-engine storage domain.
> didn't you noticed that it failed? wasn't the output clear enough?
>
> Then the setup generates a temp file under
> /var/run/ovirt-hosted-engine-ha/vm.conf to use it for the first run and it
> copies to the shared storage for other hosts and further runs.
> But it failed for the issue above before being able to copy it to the
> shared storage.
>
> Your local  /var/run/ovirt-hosted-engine-ha/vm.conf  simply survived till
> you rebooted the host and so you were able to reboot the engine VM. As
> expected it disappeared once you rebooted.
> Probably the agent should validate the conf volume more strictly and fail
> more clearly in this case so you'd notice it before.
> I'll open a bug against that.
>
> If you want to manually fix in order to recover your setup I can give you
> the instruction set to manually create the configuration volume on the
> shared storage.
> If it was just an evaluation I'd suggest to redeploy it from scratch.
>
>
>
>> On Dec 1, 2015 9:14 AM, "Simone Tiraboschi" <stira...@redhat.com> wrote:
>>
>>>
>>>
>>> On Tue, Dec 1, 2015 at 2:07 PM, Thomas Scofield <tscofi...@gmail.com>
>>> wrote:
>>>
>>>> Are there different instructions for an iscsi domain?  I was able to
>>>> find the proper path at /rhev/data-center/mnt/blockSD/$sdUUID/images/$
>>>> conf_image_UUID/$conf_volume_UUID but the tar command failed
>>>>
>>>> tar: This does not look like a tar archive
>>>> tar: Exiting with failure status due to previous errors
>>>>
>>>> This was a relatively recent fresh install, the setup log is attached.
>>>>
>>>
>>> The conf volume is not there cause ovirt-hosted-engine-setup failed
>>> before creating it.
>>>
>>> Indeed we have:
>>> 2015-11-22 16:30:27 DEBUG
>>> otopi.plugins.ovirt_hosted_engine_setup.engine.add_disk
>>> add_disk._closeup:153 Connecting to the Engine
>>> 2015-11-22 16:30:27 DEBUG otopi.context context._executeMethod:156
>>> method exception
>>> Traceback (most recent call last):
>>>   File "/usr/lib/python2.7/site-packages/otopi/context.py", line 146, in
>>> _executeMethod
>>>     method['method']()
>>>   File
>>> "/usr/share/ovirt-hosted-engine-setup/scripts/../plugins/ovirt-hosted-engine-setup/engine/add_disk.py",
>>> line 182, in _closeup
>>>     lun_list = check_lun_storage.get_logical_unit()
>>> AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'get_logical_unit'
>>> 2015-11-22 16:30:27 ERROR otopi.context context._executeMethod:165
>>> Failed to execute stage 'Closing up': 'NoneType' object has no attribute
>>> 'get_logical_unit'
>>>
>>> and:
>>> 2015-11-22 16:30:28 DEBUG otopi.context context._executeMethod:142 Stage
>>> terminate METHOD otopi.plugins.otopi.dialog.machine.Plugin._terminate
>>> 2015-11-22 16:30:28 DEBUG otopi.context context._executeMethod:148
>>> condition False
>>> 2015-11-22 16:30:28 DEBUG otopi.context context._executeMethod:142 Stage
>>> terminate METHOD otopi.plugins.otopi.core.log.Plugin._terminate
>>>
>>> Probably you hit a different issue.
>>> Did you try to take any actions like importing the hosted-engine storage
>>> domain LUN on something similar on the engine before continuing with engine
>>> setup?
>>>
>>>
>>>
>>>> On Tue, Dec 1, 2015 at 5:54 AM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com>
>>>> wrote:
>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> On Tue, Dec 1, 2015 at 12:55 AM, Thomas Scofield <tscofi...@gmail.com>
>>>>> wrote:
>>>>>
>>>>>> That file is missing
>>>>>>
>>>>>> [root@ovirt01 vdsm]# ls -l /var/run/ovirt-hosted-engine-ha/vm.conf
>>>>>> ls: cannot access /var/run/ovirt-hosted-engine-ha/vm.conf: No such
>>>>>> file or directory
>>>>>> [root@ovirt01 vdsm]#
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> Was it a fresh install or an upgrade from 3.5?
>>>>> If you still have it, can you please attach the setup logs?
>>>>>
>>>>> Can you please try to manually check vm.conf on the shared storage?
>>>>> This should do the job extracting the files in a local directory.
>>>>> (please substitute '192.168.1.115:_Virtual_ext35u36' with the mount
>>>>> point of hosted-engine storage domain on your system).
>>>>>
>>>>> mntpoint=/rhev/data-center/mnt/192.168.1.115:_Virtual_ext35u36
>>>>> dir=`mktemp -d` && cd $dir
>>>>> sdUUID_line=$(grep sdUUID /etc/ovirt-hosted-engine/hosted-engine.conf)
>>>>> sdUUID=${sdUUID_line:7:36}
>>>>> conf_volume_UUID_line=$(grep conf_volume_UUID /etc/ovirt-hosted-engine/
>>>>> hosted-engine.conf)
>>>>> conf_volume_UUID=${conf_volume_UUID_line:17:36}
>>>>> conf_image_UUID_line=$(grep conf_image_UUID /etc/ovirt-hosted-engine/
>>>>> hosted-engine.conf)
>>>>> conf_image_UUID=${conf_image_UUID_line:16:36}
>>>>> dd if=$mntpoint/$sdUUID/images/$conf_image_UUID/$conf_volume_UUID
>>>>> 2>/dev/null| tar -xvf -
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>>
>>>>>> On Mon, Nov 30, 2015 at 4:04 AM, Simone Tiraboschi <
>>>>>> stira...@redhat.com> wrote:
>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> On Fri, Nov 27, 2015 at 9:48 PM, Thomas Scofield <
>>>>>>> tscofi...@gmail.com> wrote:
>>>>>>>
>>>>>>>> I have recently setup a ovirt hosted engine on iscsi storage and
>>>>>>>> after a reboot of the system I am unable to start the hosted engine.  
>>>>>>>> The
>>>>>>>> agent.log gives errors indicating there is a missing value in the 
>>>>>>>> vm.conf
>>>>>>>> file, but the vm.conf file does not appear in the location indicated.
>>>>>>>> There is no error indicated when the agent attempts to reload the 
>>>>>>>> vm.conf.
>>>>>>>> Any ideas on how to get the hosted engine up and running?
>>>>>>>>
>>>>>>>> MainThread::INFO::2015-11-26
>>>>>>>> 21:31:13,071::hosted_engine::699::ovirt_hosted_engine_ha.agent.hosted_engine.HostedEngine::(_initialize_sanlock)
>>>>>>>> Ensuring lease for lockspace hosted-engine, host id 1 is acquired 
>>>>>>>> (file:
>>>>>>>> /var/run/vdsm/storage/ddf4a26b-61ff-49a4-81db-9f82da35e44b/6ed6d868-aaf3-4b3f-bdf0-a4ad262709ae/1fe5b7fc-eae7-4f07-a2fe-5a082e14c876)
>>>>>>>> MainThread::INFO::2015-11-26
>>>>>>>> 21:31:13,072::upgrade::836::ovirt_hosted_engine_ha.lib.upgrade.StorageServer::(upgrade)
>>>>>>>> Host configuration is already up-to-date
>>>>>>>> MainThread::INFO::2015-11-26
>>>>>>>> 21:31:13,072::hosted_engine::422::ovirt_hosted_engine_ha.agent.hosted_engine.HostedEngine::(start_monitoring)
>>>>>>>> Reloading vm.conf from the shared storage domain
>>>>>>>> MainThread::ERROR::2015-11-26
>>>>>>>> 21:31:13,100::agent::205::ovirt_hosted_engine_ha.agent.agent.Agent::(_run_agent)
>>>>>>>> Error: ''Configuration value not found: 
>>>>>>>> file=/var/run/ovirt-hosted-engine-ha/vm.conf,
>>>>>>>> key=memSize'' - trying to restart agent
>>>>>>>> MainThread::WARNING::2015-11-26
>>>>>>>> 21:31:18,105::agent::208::ovirt_hosted_engine_ha.agent.agent.Agent::(_run_agent)
>>>>>>>> Restarting agent, attempt '9'
>>>>>>>> MainThread::ERROR::2015-11-26
>>>>>>>> 21:31:18,106::agent::210::ovirt_hosted_engine_ha.agent.agent.Agent::(_run_agent)
>>>>>>>> Too many errors occurred, giving up. Please review the log and consider
>>>>>>>> filing a bug.
>>>>>>>> MainThread::INFO::2015-11-26
>>>>>>>> 21:31:18,106::agent::143::ovirt_hosted_engine_ha.agent.agent.Agent::(run)
>>>>>>>> Agent shutting down
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Hi Thomas,
>>>>>>> could you please attach also your 
>>>>>>> /var/run/ovirt-hosted-engine-ha/vm.conf
>>>>>>> ?
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> _______________________________________________
>>>>>>>> Users mailing list
>>>>>>>> Users@ovirt.org
>>>>>>>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>
_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to