[vdsm@ovirt4 test /]$ touch /rhev/data-center/mnt/ovirt3-ks.test.j2noc.com:_ovirt-store_nfs/test touch: cannot touch ‘/rhev/data-center/mnt/ovirt3-ks.test.j2noc.com:_ovirt-store_nfs/test’: Read-only file system

Hmm, read-only.  :-(

ovirt3-ks.test.j2noc.com:/ovirt-store/nfs on /rhev/data-center/mnt/ovirt3-ks.test.j2noc.com:_ovirt-store_nfs type nfs4 (*rw*,relatime,vers=4.0,rsize=1048576,wsize=1048576,namlen=255,soft,nosharecache,proto=tcp,port=0,timeo=600,retrans=6,sec=sys,clientaddr=10.100.108.96,local_lock=none,addr=10.100.108.33)

now to figure out why....


[root@ovirt4 test ~]# ls -la /rhev/data-center/mnt/
total 8
drwxr-xr-x 4 vdsm kvm  110 Apr 13 15:30 .
drwxr-xr-x 3 vdsm kvm   16 Apr 13 08:06 ..
drwxr-xr-x 3 vdsm kvm 4096 Mar 11 15:19 netappqa3:_vol_cloud__images_ovirt__QA__export drwxr-xr-x 3 vdsm kvm 4096 Mar 11 15:17 netappqa3:_vol_cloud__images_ovirt__QA__ISOs



export and ISO domain mount fine too. (and rw)



ovirt-engine-3.6.4.1-1.el7.centos.noarch


On 04/13/2016 03:21 PM, Brett I. Holcomb wrote:
On Wed, 2016-04-13 at 15:09 -0700, Bill James wrote:
I have a cluster working fine with 2 nodes.
I'm trying to add a third and it is complaining:


StorageServerAccessPermissionError: Permission settings on the
specified
path do not allow access to the storage. Verify permission settings
on
the specified storage path.: 'path =
/rhev/data-center/mnt/ovirt3-ks.test.j2noc.com:_ovirt-store_nfs'


if I try the commands manually as vdsm they work fine and the volume
mounts.


[vdsm@ovirt4 test /]$ mkdir -p
/rhev/data-center/mnt/ovirt3-ks.test.j2noc.com:_ovirt-store_nfs
[vdsm@ovirt4 test /]$ sudo -n /usr/bin/mount -t nfs -o
soft,nosharecache,timeo=600,retrans=6
ovirt3-ks.test.j2noc.com:/ovirt-store/nfs
/rhev/data-center/mnt/ovirt3-ks.test.j2noc.com:_ovirt-store_nfs
[vdsm@ovirt4 test /]$ df -h
/rhev/data-center/mnt/ovirt3-ks.test.j2noc.com:_ovirt-store_nfs
Filesystem                                 Size  Used Avail Use%
Mounted on
ovirt3-ks.test.j2noc.com:/ovirt-store/nfs  1.1T  305G  759G  29%
/rhev/data-center/mnt/ovirt3-ks.test.j2noc.com:_ovirt-store_nfs


After manually mounting the NFS volumes and activating the node it
still
fails.


2016-04-13 14:55:16,559 WARN
[org.ovirt.engine.core.dal.dbbroker.auditloghandling.AuditLogDirector
]
(DefaultQuartzScheduler_Worker-61) [64ceea1d] Correlation ID:
64ceea1d,
Job ID: a47b74c7-2ae0-43f9-9bdf-e50963a28895, Call Stack: null,
Custom
Event ID: -1, Message: Host ovirt4.test.j2noc.com cannot access the
Storage Domain(s) <UNKNOWN> attached to the Data Center Default.
Setting
Host state to Non-Operational.


Not sure what "UNKNOWN" storage is, unless its one I deleted earlier
that somehow isn't really removed.

Also tried "reinstall" on node. same issue.

Attached are engine and vdsm logs.


Thanks.

_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
Try adding anonuid=36,anongid=36 to the mount and make sure 36:36 is
the owner group on the mount point.  I found this, http://www.ovirt.org
/documentation/how-to/troubleshooting/troubleshooting-nfs-storage-
issues/, helpful.

_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to