----- Original Message -----
> From: "Alona Kaplan" <alkap...@redhat.com>
> To: "Roderick Mooi" <roder...@sanren.ac.za>
> Cc: "users" <users@ovirt.org>
> Sent: Wednesday, May 25, 2016 9:35:14 AM
> Subject: Re: [ovirt-users] Cannot sync networks
> 
> 
> 
> ----- Original Message -----
> > From: "Roderick Mooi" <roder...@sanren.ac.za>
> > To: "Alona Kaplan" <alkap...@redhat.com>
> > Cc: "users" <users@ovirt.org>
> > Sent: Wednesday, May 25, 2016 9:24:28 AM
> > Subject: Re: [ovirt-users] Cannot sync networks
> > 
> > Hi Alona
> > 
> > Thanks but this is what I already tried between steps 5 and 6 - when I
> > click “ok” it tries to sync and eventually seems to give up and roll back.
> > Will it help if I uncheck “verify engine to host connectivity”? (I’m
> > surprised that the verification fails as technically the network I’m trying
> > to set is the one that is currently being used by the host and engine - all
> > I want to do is update the DC to match….)
> 
> Can you please try to perform my propose again and attach the engine + vdsm
> logs?

And also the supervdsm.log

> 
> > 
> > Regards,
> > 
> > Roderick
> > 
> > Roderick Mooi
> > 
> > Senior Engineer: South African National Research Network (SANReN)
> > Meraka Institute, CSIR
> > 
> > roder...@sanren.ac.za | +27 12 841 4111 | www.sanren.ac.za
> > 
> > On Sun, May 22, 2016 at 2:37 PM, Alona Kaplan <alkap...@redhat.com> wrote:
> > 
> > >
> > >
> > > ----- Original Message -----
> > > > From: "Roderick Mooi" <roder...@sanren.ac.za>
> > > > To: users@ovirt.org
> > > > Sent: Tuesday, May 17, 2016 12:59:03 PM
> > > > Subject: [ovirt-users] Cannot sync networks
> > > >
> > > > Good day
> > > >
> > > > On oVirt 3.6.4 HE. I manually reconfigured host networks by doing the
> > > > following:
> > > > 1. Changed to global maintenance mode
> > > > 2. Shutdown the hosted engine
> > > > 3. on each host:
> > > > a. systemctl stop ovirt-ha-agent && systemctl stop ovirt-ha-broker &&
> > > > systemctl stop vdsmd
> > > > b. updated /var/lib/vdsm/persistence/netconf/nets to match the required
> > > > config
> > > > c. updated ifcfg files to match
> > > > d. rebooted each host
> > > > 4. When all is up and running again, verified network connectivity and
> > > > settings on each host - ok.
> > > > 5. Logged into engine web UI - all hosts detected but show network
> > > > out-of-sync (see attached example).
> > > > 6. Individual sync / sync all networks runs for a while till login time
> > > out.
> > > > Log back in and go to host - still shows out-of-sync (even next day or
> > > after
> > > > rebooting again).
> > > > 7. Eventually got one host to sync (not hosting any VMs and rebooted).
> > > > 8. Whatever I try cannot get the other hosts to sync (even when moving
> > > all
> > > > VMs off and rebooting).
> > > >
> > > > Any ideas? Do I have to manually edit the database and change the
> > > > network
> > > > settings for the DC - if so, how do I do this? (the host config is what
> > > > I
> > > > want - DC is old config.)
> > >
> > > Syncing a network means applying the DC config on the host (overriding
> > > the
> > > actual host config).
> > > Since as you mentioned, the DC config is old and not relevant,
> > > I guess it is not working since you're trying to apply wrong
> > > address/gateway/netmask on the management network, it causes the engine
> > > lose connectivity to the host, and eventually ends up with a rollback.
> > >
> > > What you need to do is to update the DC config to be same as the host
> > > config.
> > > Since the out-of-sync properties in the attached image are address,
> > > gateway and netmask of 'ovirtmgmt',
> > > you need to open the 'setup networks' dialog and edit the 'ovirtmgmt'
> > > network (clicking on the pencil icon).
> > > In order to be able to edit the network, you first have to mark the 'sync
> > > network' checkbox in the dialog. Then modify the address/gateway/netmask
> > > to
> > > the host value.
> > > Then click 'ok' and perform the setup networks ('ok' to the setup
> > > networks
> > > main dialog).
> > >
> > > >
> > > > Alternatively, if I have to start all over again, what is the correct
> > > way for
> > > > changing networks post HE install (I need this as the network for
> > > > installation and testing looks different to the final production
> > > network)?
> > > >
> > > > Thanks very much,
> > > >
> > > > Roderick
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > _______________________________________________
> > > > Users mailing list
> > > > Users@ovirt.org
> > > > http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> > > >
> > >
> > 
> _______________________________________________
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> 
_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to