Mmmh, how can I check this? And how can I cahnge the id from the engine?
IDs are not even shown in the GUI for example

2016-09-19 10:35 GMT+02:00 Roy Golan <rgo...@redhat.com>:

> I'm suspect the host-id is out of sync in the engine now. changing the
> host-id locally isn't supported. The engine is the only source of id
> assignment.
>
> On 19 September 2016 at 00:21, Davide Ferrari <dav...@billymob.com> wrote:
>
>> Oh, thanks! You put me on the right way! Now it works:
>> Steps that I did:
>> - reinstall + deploy vm03
>> - manually set from maintenance to none on vm03
>> - reinstall + undeploy vm04 (I left it deployed again last time, trying
>> to remove it)
>>
>> Then I found the problem: vm03 hosted-engine conf
>> (/etc/ovirt-hosted-engine/hosted-engine.conf) had host_id set to 4 which
>> conflicted with vm04 host_id. So I changed it to 2 (the only one free),
>> restarted ovirt-ha-agent (and broker just to be sure) and it worked! Now
>> from vm-status I see vm01,02 and 03 with 3400 as priority and I can migrate
>> the HE vm to any of them!
>>
>> Thanks a lot for your kind help, Roy!
>>
>> 2016-09-18 22:00 GMT+02:00 Roy Golan <rgo...@redhat.com>:
>>
>>> Can you share the deploy logs of vm03? /var/log/ovirt-engine/host-dep
>>> loy/
>>> Is there an /etc/ovirt-hosted-engine/hosted-engine.conf at all?
>>>
>>> On 18 September 2016 at 17:28, Davide Ferrari <dav...@billymob.com>
>>> wrote:
>>>
>>>> Hello Roy, I forgot to mention that I already reinstalled (several
>>>> times) vm03 from the gui with the deploy option checked, but there's no way
>>>> it appears there. For the record vm04 was the first host deployed (from
>>>> cli) after the initial vm01 installation, then vm02 and then 03.
>>>>
>>>> On Sep 18, 2016 11:06, "Roy Golan" <rgo...@redhat.com> wrote:
>>>>
>>>>> vm03 is missing here from the status. Can you reinstall it from UI (if
>>>>> you added the host vm03 then just go to Management menu and click
>>>>> reinstall, choose 'Deploy' Option) - After its done, when the host is
>>>>> activated  you'll need to manually switch the host out of maintenence (we
>>>>> have a bug on it - solved in master already)
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> On 18 September 2016 at 10:45, Davide Ferrari <dav...@billymob.com>
>>>>> wrote:
>>>>>
>>>>>> Hello
>>>>>>
>>>>>> Still playing a bit with oVirt, my cluster is ovirt+gluster with a
>>>>>> replica 3 glusterfs for the engine (on vm01, vm02 and vm03) and 4 hosts 
>>>>>> for
>>>>>> the data glusterfs and running virtual machines (vm01, vm02, vm03 and
>>>>>> vm04). Now, by mistake, I deployed hosted-engine on vm04 but I don't want
>>>>>> to have the engine on a machine without local data + it's not working
>>>>>> correctly (weight 0 and marked as in maintenance). Now, I've already 
>>>>>> tried
>>>>>> to reinstall it from the the GUI marking the "Undeploy" check, reinstall
>>>>>> vm03 marking the "deploy" check but nothing seems to work. Here it is the
>>>>>> hosted-engine --vm-status output from vm04. What can I do to deploy
>>>>>> correctly the hosted engine on vm03?
>>>>>>
>>>>>> --== Host 1 status ==--
>>>>>>
>>>>>> Status up-to-date                  : True
>>>>>> Hostname                           : vm01.mydomain.tld
>>>>>> Host ID                            : 1
>>>>>> Engine status                      : {"reason": "vm not running on
>>>>>> this host", "health": "bad", "vm": "down", "detail": "unknown"}
>>>>>> Score                              : 3400
>>>>>> stopped                            : False
>>>>>> Local maintenance                  : False
>>>>>> crc32                              : fee2f7d8
>>>>>> Host timestamp                     : 48911
>>>>>> Extra metadata (valid at timestamp):
>>>>>> metadata_parse_version=1
>>>>>> metadata_feature_version=1
>>>>>> timestamp=48911 (Sat Sep 17 07:57:02 2016)
>>>>>> host-id=1
>>>>>> score=3400
>>>>>> maintenance=False
>>>>>> state=EngineDown
>>>>>> stopped=False
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> --== Host 3 status ==--
>>>>>>
>>>>>> Status up-to-date                  : True
>>>>>> Hostname                           : vm02.mydomain.tld
>>>>>> Host ID                            : 3
>>>>>> Engine status                      : {"health": "good", "vm": "up",
>>>>>> "detail": "up"}
>>>>>> Score                              : 3400
>>>>>> stopped                            : False
>>>>>> Local maintenance                  : False
>>>>>> crc32                              : 9138d24e
>>>>>> Host timestamp                     : 48907
>>>>>> Extra metadata (valid at timestamp):
>>>>>> metadata_parse_version=1
>>>>>> metadata_feature_version=1
>>>>>> timestamp=48907 (Sat Sep 17 07:57:00 2016)
>>>>>> host-id=3
>>>>>> score=3400
>>>>>> maintenance=False
>>>>>> state=EngineUp
>>>>>> stopped=False
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> --== Host 4 status ==--
>>>>>>
>>>>>> Status up-to-date                  : False
>>>>>> Hostname                           : vm04.mydomain.tld
>>>>>> Host ID                            : 4
>>>>>> Engine status                      : unknown stale-data
>>>>>> Score                              : 0
>>>>>> stopped                            : False
>>>>>> Local maintenance                  : True
>>>>>> crc32                              : 221d262e
>>>>>> Host timestamp                     : 17958
>>>>>> Extra metadata (valid at timestamp):
>>>>>> metadata_parse_version=1
>>>>>> metadata_feature_version=1
>>>>>> timestamp=17958 (Fri Sep 16 23:19:32 2016)
>>>>>> host-id=4
>>>>>> score=0
>>>>>> maintenance=True
>>>>>> state=LocalMaintenance
>>>>>> stopped=False
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> --
>>>>>> Davide Ferrari
>>>>>> Senior Systems Engineer
>>>>>>
>>>>>> _______________________________________________
>>>>>> Users mailing list
>>>>>> Users@ovirt.org
>>>>>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>
>>
>>
>> --
>> Davide Ferrari
>> Senior Systems Engineer
>>
>
>


-- 
Davide Ferrari
Senior Systems Engineer
_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to