Hi Derek,

----- Derek Atkins <de...@ihtfp.com> wrote:
> Hi Mark,
> 
> The error is correct, hosted-engine-1.pcstrac.com is not a valid hostname:
> 
> $ host hosted-engine-1.pcstrac.com
> $
> 
> I'm lost, tho -- was this an error that occurred on the host during
> hosted-engine --deploy, or was it an error that occurred in the hosted
> enging VM when running engine-setup?

I believe when it occurred when the running the engine-setup.


> If the former, you need to ensure that you have a real DNS name for your
> ovirt engine.  It's unclear (to me) that using /etc/hosts is sufficient.
> However looking at the logs, it looks like it can locally resolve (to
> xx.yy.18.122).

Yep. I tested things to make sure it could resolve before I started the 
'hosted-engine --deploy'.

> You might need to answer "Yes" to the /etc/hosts question..

I did answer "Yes".


> The log seems to get far enough along that it presents you the engine vm
> console URL?  It looks like the issue is that the engine vm cannot resolve
> its own name.

That is my take as well.

Scratching my head as I config'ed dnsmasq to provide local dns and to read from 
/etc/hosts for hosted-engine-1.pcstrac.com.

The only thing I think I flubbed was neglecting to add the host's IP to the 
host's /etc/resolv.conf.

Scrubbing and staring again. 

Mark


> 
> -derek
> 
> On Wed, December 7, 2016 3:13 pm, Mark Steckel wrote:
> > Folks,
> >
> > Thanks to Didi in another thread I'm making progress. (Lesson learned,
> > choose 'disk' and not 'cdrom' when using the he-appliance.)
> >
> > So I reset to a fresh CentOS 7, installed various software packages
> > including ovirt.
> >
> > I configed eth0 with a /32 public IP. I also added an alias for a
> > x.x.x.1/29 on eth0:1.
> >
> > Finally I config'ed dnsmasq to provide both dhcp and dns (ensuring that it
> > will read from /etc/hosts before forwarding dns requests) and added the
> > IPs and hostsnames to /etc/hosts from the /29 IPs which are to be used by
> > the VMs.
> >
> > Things proceeded nicely till resolving the he vm fqdn. (I tested to make
> > sure that the he vm fqdm would resolve **Before** I ran 'hosted-engine
> > --deploy'.)
> >
> >           |-           --== NETWORK CONFIGURATION ==--
> >           |-
> >           |- [ ERROR ] Host name is not valid: hosted-engine-1.pcstrac.com
> > did not resolve into an IP address
> >           |- [ ERROR ] Failed to execute stage 'Environment
> > customization': Host name is not valid:
> > hosted-engine-1.pcstrac.com did not resolve into an IP address
> >           |- [ INFO  ] Stage: Clean up
> >           |-           Log file is located at
> > /var/log/ovirt-engine/setup/ovirt-engine-setup-20161207193757-6i03xg.log
> >           |- [ INFO  ] Generating answer file
> > '/var/lib/ovirt-engine/setup/answers/20161207193758-setup.conf'
> >           |- [ INFO  ] Stage: Pre-termination
> >           |- [ INFO  ] Stage: Termination
> >           |- [ ERROR ] Execution of setup failed
> >           |- HE_APPLIANCE_ENGINE_SETUP_FAIL
> >     [ ERROR ] Engine setup failed on the appliance
> >     [ ERROR ] Failed to execute stage 'Closing up': Engine setup failed on
> > the appliance Please check its log on the appliance.
> >
> >
> > The one thing I forgot is to update /etc/resolv.conf to include the host
> > though I don't know if this matters...
> >
> > Logs attached.
> >
> > I suspect I've very close to having this working but am admittedly
> > stumped.
> >
> > Pointers appreciated.
> >
> > Thanks
> > Mark
> >
> >
> > _______________________________________________
> > Users mailing list
> > Users@ovirt.org
> > http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> >
> 
> 
> -- 
>        Derek Atkins                 617-623-3745
>        de...@ihtfp.com             www.ihtfp.com
>        Computer and Internet Security Consultant
> 

_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to