On Thursday, January 12, 2017 2:09:00 PM EST cmc wrote:
> Hi Alexander,
> 
> That is correct. When I click remove disk, it gives me a remove disk
> dialogue, and when I click 'OK' (whether I tick 'remove permanently'
> or not) it will throw an exception.
> 
> Thanks,
> 
> Cam
> 

Hi,

In that case this is highly likely an instance of https://bugzilla.redhat.com/
show_bug.cgi?id=1391466 where some of the memory cleanup code we added was a 
little to aggressive in cleaning up some of the event handlers that were 
causing memory leaks. 4.0.6 should have that issue fixed.

Basically when the remove disk dialog pops up, the handlers/memory structures 
were cleaned up when they shouldn't have been causing the exception you are 
seeing.

Alexander

> On Thu, Jan 12, 2017 at 1:53 PM, Alexander Wels <aw...@redhat.com> wrote:
> > On Friday, December 30, 2016 11:45:20 AM EST cmc wrote:
> >> Hi Alexander,
> >> 
> >> Thanks. I've attached the log. Relevant error is the last entry.
> >> 
> >> Kind regards,
> >> 
> >> Cam
> > 
> > Just to be clear on the flow when this occurs, you do the following on a
> > VM
> > that is shut down:
> > 
> > 1. Select the VM in the VM grid.
> > 2. Click edit and the edit VM dialog pops up.
> > 3. In the General tab you scroll down a little until you see the instance
> > 
> > Images widget that has the disk listed. You have 3 options:
> >   - Edit (edit disk)
> >   - + (add new row, that will give you the option to attach/create a disk)
> >   - - (remove disk)
> > 
> > You click - (remove disk)?
> > 4. You get the exception?
> > 
> > Alexander
> > 
> >> On Wed, Dec 14, 2016 at 3:12 PM, Alexander Wels <aw...@redhat.com> wrote:
> >> > On Wednesday, December 14, 2016 11:51:49 AM EST cmc wrote:
> >> >> Having some difficulty in getting the permutation string currently, as
> >> >> I can't get a cache.html file to appear in the Network section of the
> >> >> debugger, and both browsers I'm using (Chrome and FIrefox) do not
> >> >> print the permutation ID at the bottom of the console output. I'll see
> >> >> if I can get some more detail on how this works from some searching
> >> > 
> >> > I improved that, I just haven't updated the wiki, as soon as you
> >> > install
> >> > the symbol maps, and you can recreate the issue, then the UI.log should
> >> > have the unobfuscated stack trace, so you don't have to do all that
> >> > stuff
> >> > manually anymore.
> >> > 
> >> >> On Wed, Dec 14, 2016 at 8:21 AM, Fred Rolland <froll...@redhat.com>
> > 
> > wrote:
> >> >> > The UI log is obfuscated.
> >> >> > Can you please follow instruction on [1] and reproduce so that we
> >> >> > get a
> >> >> > human readable log.
> >> >> > 
> >> >> > Thanks
> >> >> > 
> >> >> > [1]
> >> >> > http://www.ovirt.org/develop/developer-guide/engine/engine-debug-obf
> >> >> > usc
> >> >> > ate
> >> >> > d-ui/>
> >> >> > 
> >> >> > On Tue, Dec 13, 2016 at 7:42 PM, cmc <iuco...@gmail.com> wrote:
> >> >> >> Sorry, forgot the version: 4.0.5.5-1.el7.centos
> >> >> >> 
> >> >> >> On Tue, Dec 13, 2016 at 5:37 PM, cmc <iuco...@gmail.com> wrote:
> >> >> >> > On the VM in the list of VMs, by right-clicking on it. It then
> >> >> >> > gives
> >> >> >> > you a pop up window to edit the VM, starting in the 'General'
> >> >> >> > section
> >> >> >> > (much as when you create a new one)
> >> >> >> > 
> >> >> >> > Thanks,
> >> >> >> > 
> >> >> >> > Cam
> >> >> >> > 
> >> >> >> > On Tue, Dec 13, 2016 at 5:04 PM, Fred Rolland
> >> >> >> > <froll...@redhat.com>
> >> >> >> > 
> >> >> >> > wrote:
> >> >> >> >> Hi,
> >> >> >> >> 
> >> >> >> >> Which version are you using ?
> >> >> >> >> When you mention "Edit", on which entity is it performed.?
> >> >> >> >> 
> >> >> >> >> The disks are currently not part of the edit VM window.
> >> >> >> >> 
> >> >> >> >> Thanks,
> >> >> >> >> Freddy
> >> >> >> >> 
> >> >> >> >> On Tue, Dec 13, 2016 at 6:06 PM, cmc <iuco...@gmail.com> wrote:
> >> >> >> >>> This VM wasn't running.
> >> >> >> >>> 
> >> >> >> >>> On Tue, Dec 13, 2016 at 4:02 PM, Elad Ben Aharon
> >> >> >> >>> <ebena...@redhat.com>
> >> >> >> >>> 
> >> >> >> >>> wrote:
> >> >> >> >>> > In general, in order to delete a disk while it is attached to
> >> >> >> >>> > a
> >> >> >> >>> > running
> >> >> >> >>> > VM,
> >> >> >> >>> > the disk has to be deactivated (hotunplugged) first so it
> >> >> >> >>> > won't
> >> >> >> >>> > be
> >> >> >> >>> > accessible for read and write from the VM.
> >> >> >> >>> > In the 'edit' VM prompt there is no option to deactivate the
> >> >> >> >>> > disk,
> >> >> >> >>> > it
> >> >> >> >>> > should
> >> >> >> >>> > be done from the disks subtab under the virtual machine.
> >> >> >> >>> > 
> >> >> >> >>> > On Tue, Dec 13, 2016 at 5:33 PM, cmc <iuco...@gmail.com> 
wrote:
> >> >> >> >>> >> Actually, I just tried to create a new disk via the 'Edit'
> >> >> >> >>> >> menu
> >> >> >> >>> >> once
> >> >> >> >>> >> I'd deleted it from the 'Disks' tab, and it threw an
> >> >> >> >>> >> exception.
> >> >> >> >>> >> 
> >> >> >> >>> >> Attached is the console log.
> >> >> >> >>> >> 
> >> >> >> >>> >> On Tue, Dec 13, 2016 at 3:24 PM, cmc <iuco...@gmail.com> 
wrote:
> >> >> >> >>> >> > Hi Elad,
> >> >> >> >>> >> > 
> >> >> >> >>> >> > I was trying to delete the disk via the 'edit' menu, but
> >> >> >> >>> >> > noticed
> >> >> >> >>> >> > just
> >> >> >> >>> >> > now that there was a 'disks' tab when the machine was
> >> >> >> >>> >> > highlighted.
> >> >> >> >>> >> > This has a 'activate/deactivate' function, and once
> >> >> >> >>> >> > deactivated,
> >> >> >> >>> >> > was
> >> >> >> >>> >> > able to remove it without error.
> >> >> >> >>> >> > 
> >> >> >> >>> >> > It does offer the option of deleting the disk when right
> >> >> >> >>> >> > clicking
> >> >> >> >>> >> > on
> >> >> >> >>> >> > the VM and choosing 'edit', however, there is no
> >> >> >> >>> >> > 'deactivate'
> >> >> >> >>> >> > option.
> >> >> >> >>> >> > Not sure if this is by design (so that users should look
> >> >> >> >>> >> > elsewhere).
> >> >> >> >>> >> > I
> >> >> >> >>> >> > can still try to run the delete from the 'Edit' page, and
> >> >> >> >>> >> > capture
> >> >> >> >>> >> > browser console output. Otherwise, apologies for troubling
> >> >> >> >>> >> > you
> >> >> >> >>> >> > with
> >> >> >> >>> >> > this.
> >> >> >> >>> >> > 
> >> >> >> >>> >> > Kind regards,
> >> >> >> >>> >> > 
> >> >> >> >>> >> > Cam
> >> >> >> >>> >> > 
> >> >> >> >>> >> > On Tue, Dec 13, 2016 at 12:27 PM, Elad Ben Aharon
> >> >> >> >>> >> > <ebena...@redhat.com>
> >> >> >> >>> >> > 
> >> >> >> >>> >> > wrote:
> >> >> >> >>> >> >> There is no indication for image deletion in engine.log
> >> >> >> >>> >> >> The browser console log is located in your browser under
> >> >> >> >>> >> >> 'settings'->'developer'.
> >> >> >> >>> >> >> Please try to delete a disk as you tried before, get the
> >> >> >> >>> >> >> console
> >> >> >> >>> >> >> log
> >> >> >> >>> >> >> and
> >> >> >> >>> >> >> provide it.
> >> >> >> >>> >> >> 
> >> >> >> >>> >> >> Thanks
> >> >> >> >>> >> >> 
> >> >> >> >>> >> >> On Mon, Dec 12, 2016 at 7:40 PM, cmc <iuco...@gmail.com>
> > 
> > wrote:
> >> >> >> >>> >> >>> Hi Eled,
> >> >> >> >>> >> >>> 
> >> >> >> >>> >> >>> I've attached the ui log and the engine log but I'm not
> >> >> >> >>> >> >>> sure
> >> >> >> >>> >> >>> what
> >> >> >> >>> >> >>> the
> >> >> >> >>> >> >>> browser console log is - there is a 'console.log' in
> >> >> >> >>> >> >>> /var/log/ovirt-engine,
> >> >> >> >>> >> >>> but it is zero size (do I have to turn up debugging
> >> >> >> >>> >> >>> perhaps?).
> >> >> >> >>> >> >>> 
> >> >> >> >>> >> >>> Kind regards,
> >> >> >> >>> >> >>> 
> >> >> >> >>> >> >>> Cam
> >> >> >> >>> >> >>> 
> >> >> >> >>> >> >>> On Sun, Dec 11, 2016 at 2:26 PM, Elad Ben Aharon
> >> >> >> >>> >> >>> <ebena...@redhat.com>
> >> >> >> >>> >> >>> 
> >> >> >> >>> >> >>> wrote:
> >> >> >> >>> >> >>> > Hi,
> >> >> >> >>> >> >>> > 
> >> >> >> >>> >> >>> > Please attach browser console log and engine.log
> >> >> >> >>> >> >>> > 
> >> >> >> >>> >> >>> > Thanks
> >> >> >> >>> >> >>> > 
> >> >> >> >>> >> >>> > On Fri, Dec 9, 2016 at 8:04 PM, cmc
> >> >> >> >>> >> >>> > <iuco...@gmail.com>
> >> >> >> >>> >> >>> > 
> >> >> >> >>> >> >>> > wrote:
> >> >> >> >>> >> >>> >> Just another note on this: I now get a UI exception
> >> >> >> >>> >> >>> >> every
> >> >> >> >>> >> >>> >> time I
> >> >> >> >>> >> >>> >> try
> >> >> >> >>> >> >>> >> to provision a disk, although it does succeed so. I'm
> >> >> >> >>> >> >>> >> guessing
> >> >> >> >>> >> >>> >> something else is going on, but there is no error in
> >> >> >> >>> >> >>> >> the
> >> >> >> >>> >> >>> >> engine
> >> >> >> >>> >> >>> >> log.
> >> >> >> >>> >> >>> >> 
> >> >> >> >>> >> >>> >> On Fri, Dec 9, 2016 at 2:54 PM, cmc
> >> >> >> >>> >> >>> >> <iuco...@gmail.com>
> >> >> >> >>> >> >>> >> 
> >> >> >> >>> >> >>> >> wrote:
> >> >> >> >>> >> >>> >> > Hi,
> >> >> >> >>> >> >>> >> > 
> >> >> >> >>> >> >>> >> > I'm trying to delete a disk from a host I have shut
> >> >> >> >>> >> >>> >> > down,
> >> >> >> >>> >> >>> >> > as I
> >> >> >> >>> >> >>> >> > need
> >> >> >> >>> >> >>> >> > to
> >> >> >> >>> >> >>> >> > provision a larger one. When I try to delete it, it
> >> >> >> >>> >> >>> >> > gives
> >> >> >> >>> >> >>> >> > me
> >> >> >> >>> >> >>> >> > an
> >> >> >> >>> >> >>> >> > exception on the UI. I've tried removing the
> >> >> >> >>> >> >>> >> > bootable
> >> >> >> >>> >> >>> >> > flag,
> >> >> >> >>> >> >>> >> > and
> >> >> >> >>> >> >>> >> > creating another disk, but it still won't allow the
> >> >> >> >>> >> >>> >> > deletion
> >> >> >> >>> >> >>> >> > of
> >> >> >> >>> >> >>> >> > the
> >> >> >> >>> >> >>> >> > disk. I can't see a relevant error in the engine
> >> >> >> >>> >> >>> >> > log,
> >> >> >> >>> >> >>> >> > though
> >> >> >> >>> >> >>> >> > there
> >> >> >> >>> >> >>> >> > are
> >> >> >> >>> >> >>> >> > errors in the UI log, but I expect that is just as
> >> >> >> >>> >> >>> >> > result
> >> >> >> >>> >> >>> >> > of
> >> >> >> >>> >> >>> >> > the
> >> >> >> >>> >> >>> >> > underlying issue with deleting the disk.
> >> >> >> >>> >> >>> >> > 
> >> >> >> >>> >> >>> >> > Thanks,
> >> >> >> >>> >> >>> >> > 
> >> >> >> >>> >> >>> >> > Cam
> >> >> >> >>> >> >>> >> 
> >> >> >> >>> >> >>> >> _______________________________________________
> >> >> >> >>> >> >>> >> Users mailing list
> >> >> >> >>> >> >>> >> Users@ovirt.org
> >> >> >> >>> >> >>> >> http://lists.phx.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> >> >> >> >>> 
> >> >> >> >>> _______________________________________________
> >> >> >> >>> Users mailing list
> >> >> >> >>> Users@ovirt.org
> >> >> >> >>> http://lists.phx.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> >> >> 
> >> >> _______________________________________________
> >> >> Users mailing list
> >> >> Users@ovirt.org
> >> >> http://lists.phx.ovirt.org/mailman/listinfo/users


_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to