On Fri, Jun 23, 2017 at 4:40 PM, Karli Sjöberg <ka...@inparadise.se> wrote:

>
>
> Den 23 juni 2017 21:08 skrev Vinícius Ferrão <fer...@if.ufrj.br>:
>
> Hello oVirt folks.
>
> I’m a traitor of the Xen movement and was looking for some good
> alternatives for XenServer hypervisors. I was aware of KVM for a long time
> but I was missing a more professional and appliance feeling of the product,
> and oVirt appears to deliver exactly what I’m looking for.
>
> Don’t get me wrong, I’m not saying that Xen is not good, I’m looking for
> equal or better alternatives, but I’m starting to get frustrated with oVirt.
>
> Firstly I’ve tried to install the oVirt Node on a VM in VMware Fusion on
> my notebook, it was a no go. For whatever reasons I don’t know
> vdsmd.service and libvirtd failed to start. I make sure that I was running
> with EPT support enabled to achieve nested virtualization, but as I said:
> it was a no go.
>
> So I’ve decommissioned a XenServer machine that was in production just to
> try oVirt. The hardware is not new, but’s it’s very capable: Dual Xeon
> E5506 with 48GB of system RAM, but I can’t get the hosted engine to work,
> it always insults my hardware: --- Hosted Engine deployment failed: this
> system is not reliable, please check the issue,fix and redeploy.
>
> It’s definitely a problem on the storage subsystem, the error is just
> random, at this moment I’ve got:
>
> [ ERROR ] Failed to execute stage 'Misc configuration': [-32605] No
> response for JSON-RPC StorageDomain.detach request.
>
> But on other tries it came up with something like this:
>
> No response for JSON-RPC Volume.getSize request.
>
> I was thinking that the problem was on the NFSv3 server on our FreeNAS
> box, so I’ve changed to an iSCSI backend, but the problem continues.
>
>
> Can't say anything about your issues without the logs but there's nothing
> wrong with FreeNAS (FreeBSD) NFS, I've been running oVirt with FreeBSD's
> NFS since oVirt 3.2 so...
>

Could you share your relevant exports configuration to make sure he's using
something that you know works?


>
> "You're holding it wrong":) Sorry, I know you're frustrated but that's
> what I can add to the conversation.
>
> /K
>
> This happens at the very end of the ovirt-hosted-engine-setup command,
> which leads me to believe that’s an oVirt issue. The OVA was already copied
> and deployed to the storage:
>
> [ INFO ] Starting vdsmd
> [ INFO ] Creating Volume Group
> [ INFO ] Creating Storage Domain
> [ INFO ] Creating Storage Pool
> [ INFO ] Connecting Storage Pool
> [ INFO ] Verifying sanlock lockspace initialization
> [ INFO ] Creating Image for 'hosted-engine.lockspace' ...
> [ INFO ] Image for 'hosted-engine.lockspace' created successfully
> [ INFO ] Creating Image for 'hosted-engine.metadata' ...
> [ INFO ] Image for 'hosted-engine.metadata' created successfully
> [ INFO ] Creating VM Image
> [ INFO ] Extracting disk image from OVF archive (could take a few minutes
> depending on archive size)
> [ INFO ] Validating pre-allocated volume size
> [ INFO ] Uploading volume to data domain (could take a few minutes
> depending on archive size)
> [ INFO ] Image successfully imported from OVF
> [ ERROR ] Failed to execute stage 'Misc configuration': [-32605] No
> response for JSON-RPC StorageDomain.detach request.
> [ INFO ] Yum Performing yum transaction rollback
> [ INFO ] Stage: Clean up
> [ INFO ] Generating answer file '/var/lib/ovirt-hosted-engine-
> setup/answers/answers-20170623032541.conf'
> [ INFO ] Stage: Pre-termination
> [ INFO ] Stage: Termination
> [ ERROR ] Hosted Engine deployment failed: this system is not reliable,
> please check the issue,fix and redeploy
> Log file is located at /var/log/ovirt-hosted-engine-
> setup/ovirt-hosted-engine-setup-20170623023424-o9rbt0.log
>
> At this point I really don’t know what I should try. And the log file is
> too verborragic (hoping this word exists) to look for errors.
>
> Any guidance?
>
> Thanks,
> V.
>
> _______________________________________________
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
>
>
> _______________________________________________
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
>


-- 
Adam Litke
_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to