On Sat, Jun 24, 2017 at 12:23 AM, Vinícius Ferrão <fer...@if.ufrj.br> wrote:

> Hello Adam and Karli,
>
> I will remap uid and gid of NFS to 36 and try again with NFS sharing.
>
> But this does not make much sense, because on iSCSI this should not
> happen. There are no permissions involved and when oVirt runs the
> hosted-engine setup it creates the ext3 filesystem on the iSCSI share
> without any issue. Here’s a photo of the network bandwidth during the OVF
> deployment: http://www.if.ufrj.br/~ferrao/ovirt/bandwidth-iscsi-ovf.jpg
>
> So it’s appears to be working. Something happens after the deployment that
> brokes the connections and kills vdsm.
>

Indeed - may be two different issues. Let us know how the NFS works first,
then let's try with iSCSI.
Y.


>
> Thanks,
> V.
>
> On 23 Jun 2017, at 17:47, Adam Litke <ali...@redhat.com> wrote:
>
>
>
> On Fri, Jun 23, 2017 at 4:40 PM, Karli Sjöberg <ka...@inparadise.se>
> wrote:
>
>>
>>
>> Den 23 juni 2017 21:08 skrev Vinícius Ferrão <fer...@if.ufrj.br>:
>>
>> Hello oVirt folks.
>>
>> I’m a traitor of the Xen movement and was looking for some good
>> alternatives for XenServer hypervisors. I was aware of KVM for a long time
>> but I was missing a more professional and appliance feeling of the product,
>> and oVirt appears to deliver exactly what I’m looking for.
>>
>> Don’t get me wrong, I’m not saying that Xen is not good, I’m looking for
>> equal or better alternatives, but I’m starting to get frustrated with oVirt.
>>
>> Firstly I’ve tried to install the oVirt Node on a VM in VMware Fusion on
>> my notebook, it was a no go. For whatever reasons I don’t know
>> vdsmd.service and libvirtd failed to start. I make sure that I was running
>> with EPT support enabled to achieve nested virtualization, but as I said:
>> it was a no go.
>>
>> So I’ve decommissioned a XenServer machine that was in production just to
>> try oVirt. The hardware is not new, but’s it’s very capable: Dual Xeon
>> E5506 with 48GB of system RAM, but I can’t get the hosted engine to work,
>> it always insults my hardware: --- Hosted Engine deployment failed: this
>> system is not reliable, please check the issue,fix and redeploy.
>>
>> It’s definitely a problem on the storage subsystem, the error is just
>> random, at this moment I’ve got:
>>
>> [ ERROR ] Failed to execute stage 'Misc configuration': [-32605] No
>> response for JSON-RPC StorageDomain.detach request.
>>
>> But on other tries it came up with something like this:
>>
>> No response for JSON-RPC Volume.getSize request.
>>
>> I was thinking that the problem was on the NFSv3 server on our FreeNAS
>> box, so I’ve changed to an iSCSI backend, but the problem continues.
>>
>>
>> Can't say anything about your issues without the logs but there's nothing
>> wrong with FreeNAS (FreeBSD) NFS, I've been running oVirt with FreeBSD's
>> NFS since oVirt 3.2 so...
>>
>
> Could you share your relevant exports configuration to make sure he's
> using something that you know works?
>
>
>>
>> "You're holding it wrong":) Sorry, I know you're frustrated but that's
>> what I can add to the conversation.
>>
>> /K
>>
>> This happens at the very end of the ovirt-hosted-engine-setup command,
>> which leads me to believe that’s an oVirt issue. The OVA was already copied
>> and deployed to the storage:
>>
>> [ INFO ] Starting vdsmd
>> [ INFO ] Creating Volume Group
>> [ INFO ] Creating Storage Domain
>> [ INFO ] Creating Storage Pool
>> [ INFO ] Connecting Storage Pool
>> [ INFO ] Verifying sanlock lockspace initialization
>> [ INFO ] Creating Image for 'hosted-engine.lockspace' ...
>> [ INFO ] Image for 'hosted-engine.lockspace' created successfully
>> [ INFO ] Creating Image for 'hosted-engine.metadata' ...
>> [ INFO ] Image for 'hosted-engine.metadata' created successfully
>> [ INFO ] Creating VM Image
>> [ INFO ] Extracting disk image from OVF archive (could take a few minutes
>> depending on archive size)
>> [ INFO ] Validating pre-allocated volume size
>> [ INFO ] Uploading volume to data domain (could take a few minutes
>> depending on archive size)
>> [ INFO ] Image successfully imported from OVF
>> [ ERROR ] Failed to execute stage 'Misc configuration': [-32605] No
>> response for JSON-RPC StorageDomain.detach request.
>> [ INFO ] Yum Performing yum transaction rollback
>> [ INFO ] Stage: Clean up
>> [ INFO ] Generating answer file '/var/lib/ovirt-hosted-engine-
>> setup/answers/answers-20170623032541.conf'
>> [ INFO ] Stage: Pre-termination
>> [ INFO ] Stage: Termination
>> [ ERROR ] Hosted Engine deployment failed: this system is not reliable,
>> please check the issue,fix and redeploy
>> Log file is located at /var/log/ovirt-hosted-engine-s
>> etup/ovirt-hosted-engine-setup-20170623023424-o9rbt0.log
>>
>> At this point I really don’t know what I should try. And the log file is
>> too verborragic (hoping this word exists) to look for errors.
>>
>> Any guidance?
>>
>> Thanks,
>> V.
>>
>> _______________________________________________
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>
>>
>
>
> --
> Adam Litke
>
>
>
> _______________________________________________
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
>
_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to