Hi,
due to the nullpointerException i can't figur out with of the over 1000 vm is 
failing, do you have an idea how to get the broken one?
The one before the Exception is fine and the next one in the db also.

On Monday, July 24, 2017 01:12:01 PM Michal Skrivanek wrote:
> > On 24 Jul 2017, at 09:37, Marcel Hanke <marcel.ha...@1und1.de> wrote:
> > 
> > Hi,
> > no there are no pending changes. The current cluster is 3.6 right.
> > The strange thing is, that the change to 4.0 worked on 6 other clusters
> > before without a problem.
> 
> it’s often a single or few VMs which are typically quite old, not really
> used, or obsucre config which break some assumptions and rolls back the
> whole upgrade. Can you check the VM it failed on if it is important or not?
> It also often helps to just edit that VM and save it again
> 
> Thanks,
> michal
> 
> > On Monday, July 24, 2017 08:53:40 AM Michal Skrivanek wrote:
> >>> On 24 Jul 2017, at 08:23, Marcel Hanke <marcel.ha...@1und1.de> wrote:
> >>> 
> >>> Hi,
> >>> i'm currently running on 4.0.6.3-1.el7.centos
> >> 
> >> it’s quite an old thing it’s crashing on. I wonder what is the original
> >> version where those VMs were created? The current cluster is 3.6, right?
> >> Does any of those VMs have pending changes to be applied?
> >> 
> >> Thanks,
> >> michal
> >> 
> >>> On Saturday, July 22, 2017 12:21:17 PM Michal Skrivanek wrote:
> >>>>> On 20 Jul 2017, at 15:56, Marcel Hanke <marcel.ha...@1und1.de> wrote:
> >>>>> 
> >>>>> Hi,
> >>>>> the Log is >400MB heres a part with the Errors.
> >>>> 
> >>>> ok
> >>>> and which exact version do you have?
> >>>> 
> >>>>> thanks Marcel
> >>>>> 
> >>>>> On Thursday, July 20, 2017 02:43:57 PM Eli Mesika wrote:
> >>>>>> Hi
> >>>>>> 
> >>>>>> Please attach full engine.log
> >>>>>> 
> >>>>>> On Wed, Jul 19, 2017 at 12:33 PM, Marcel Hanke
> >>>>>> <marcel.ha...@1und1.de>
> >>>>>> 
> >>>>>> wrote:
> >>>>>>> Hi,
> >>>>>>> i currently have a problem with changing one of our clusters to
> >>>>>>> compatibility
> >>>>>>> version 4.0.
> >>>>>>> The Log shows a NullPointerException after several successful vms:
> >>>>>>> 2017-07-19 11:19:45,886 ERROR
> >>>>>>> [org.ovirt.engine.core.bll.UpdateVmCommand]
> >>>>>>> (default task-31) [1acd2990] Error during ValidateFailure.:
> >>>>>>> java.lang.NullPointerException
> >>>>>>> 
> >>>>>>>      at
> >>>>>>> 
> >>>>>>> org.ovirt.engine.core.bll.UpdateVmCommand.validate(
> >>>>>>> UpdateVmCommand.java:632)
> >>>>>>> [bll.jar:]
> >>>>>>> 
> >>>>>>>      at
> >>>>>>> 
> >>>>>>> org.ovirt.engine.core.bll.CommandBase.internalValidate(
> >>>>>>> CommandBase.java:886)
> >>>>>>> [bll.jar:]
> >>>>>>> 
> >>>>>>>      at
> >>>>>>> 
> >>>>>>> org.ovirt.engine.core.bll.CommandBase.executeAction(CommandBase.java
> >>>>>>> :3
> >>>>>>> 91
> >>>>>>> )
> >>>>>>> [bll.jar:]
> >>>>>>> 
> >>>>>>>      at
> >>>>>>>      org.ovirt.engine.core.bll.Backend.runAction(Backend.java:493)
> >>>>>>> 
> >>>>>>> [bll.jar:]
> >>>>>>> .....
> >>>>>>> 
> >>>>>>> On other Clusters with the exect same configuration the change to
> >>>>>>> 4.0
> >>>>>>> was
> >>>>>>> successfull without a problem.
> >>>>>>> Turning off the cluster for the change is also not possible because
> >>>>>>> of
> >>>>>>> 
> >>>>>>>> 1200
> >>>>>>> 
> >>>>>>> Vms running on it.
> >>>>>>> 
> >>>>>>> Does anyone have an idea what to do, or that to look for?
> >>>>>>> 
> >>>>>>> Thanks
> >>>>>>> Marcel
> >>>>>>> _______________________________________________
> >>>>>>> Users mailing list
> >>>>>>> Users@ovirt.org
> >>>>>>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> >>>>> 
> >>>>> <engine_part.log>_______________________________________________
> >>>>> Users mailing list
> >>>>> Users@ovirt.org
> >>>>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> >>> 
> >>> _______________________________________________
> >>> Users mailing list
> >>> Users@ovirt.org
> >>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to