Hi Artem,

just a restart of ovirt-ha-agent services should be enough.

Best regards

Martin Sivak

On Mon, Feb 19, 2018 at 4:40 PM, Artem Tambovskiy
<artem.tambovs...@gmail.com> wrote:
> Ok, understood.
> Once I set correct host_id on both hosts how to take changes in force? With
> minimal downtime? Or i need reboot both hosts anyway?
>
> Regards,
> Artem
>
> 19 февр. 2018 г. 18:18 пользователь "Simone Tiraboschi"
> <stira...@redhat.com> написал:
>
>>
>>
>> On Mon, Feb 19, 2018 at 4:12 PM, Artem Tambovskiy
>> <artem.tambovs...@gmail.com> wrote:
>>>
>>>
>>> Thanks a lot, Simone!
>>>
>>> This is clearly shows a problem:
>>>
>>> [root@ov-eng ovirt-engine]# sudo -u postgres psql -d engine -c 'select
>>> vds_name, vds_spm_id from vds'
>>>     vds_name     | vds_spm_id
>>> -----------------+------------
>>>  ovirt1.local |          2
>>>  ovirt2.local |          1
>>> (2 rows)
>>>
>>> While hosted-engine.conf on ovirt1.local have host_id=1, and ovirt2.local
>>> host_id=2. So totally opposite values.
>>> So how to get this fixed in the simple way? Update the engine DB?
>>
>>
>> I'd suggest to manually fix /etc/ovirt-hosted-engine/hosted-engine.conf on
>> both the hosts
>>
>>>
>>>
>>> Regards,
>>> Artem
>>>
>>> On Mon, Feb 19, 2018 at 5:37 PM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com>
>>> wrote:
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On Mon, Feb 19, 2018 at 12:13 PM, Artem Tambovskiy
>>>> <artem.tambovs...@gmail.com> wrote:
>>>>>
>>>>> Hello,
>>>>>
>>>>> Last weekend my cluster suffered form a massive power outage due to
>>>>> human mistake.
>>>>> I'm using SHE setup with Gluster, I managed to bring the cluster up
>>>>> quickly, but once again I have a problem with duplicated host_id
>>>>> (https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1543988) on second host and 
>>>>> due
>>>>> to this second host is not capable to run HE.
>>>>>
>>>>> I manually updated file hosted_engine.conf with correct host_id and
>>>>> restarted agent & broker - no effect. Than I rebooted the host itself -
>>>>> still no changes. How to fix this issue?
>>>>
>>>>
>>>> I'd suggest to run this command on the engine VM:
>>>> sudo -u postgres scl enable rh-postgresql95 --  psql -d engine -c
>>>> 'select vds_name, vds_spm_id from vds'
>>>> (just  sudo -u postgres psql -d engine -c 'select vds_name, vds_spm_id
>>>> from vds'  if still on 4.1) and check
>>>> /etc/ovirt-hosted-engine/hosted-engine.conf on all the involved host.
>>>> Maybe you can also have a leftover configuration file on undeployed
>>>> host.
>>>>
>>>> When you find a conflict you should manually bring down sanlock
>>>> In doubt a reboot of both the hosts will solve for sure.
>>>>
>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> Regards,
>>>>> Artem
>>>>>
>>>>> _______________________________________________
>>>>> Users mailing list
>>>>> Users@ovirt.org
>>>>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Users mailing list
>>> Users@ovirt.org
>>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>>
>>
>
> _______________________________________________
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to