Hey Thank you,

If been monitoring vor about an Hour now. The Templates VM´s are really slow – 
copy a new Template is slow. Non Template VM´s are fast

Storage IO is average on 75 M/s Read Disk and 25 Write Disk. ( SSD Raid )
Network is on 500 Mbits/s internal ( 10 Gbit Stroage connection )
And about 25Mbit/s external ( 400.000 k Internet )

I realy cant find that bottle neck

From: Roy Golan <rgo...@redhat.com>
Sent: Dienstag, 17. April 2018 11:52
To: Thomas Fecke <thomas.fe...@eset.de>
Cc: users@ovirt.org
Subject: Re: [ovirt-users] Performance Issue


On Tue, 17 Apr 2018 at 12:45 Thomas Fecke 
<thomas.fe...@eset.de<mailto:thomas.fe...@eset.de>> wrote:
Okay,

it seems to be that the Storage IO is the Problem – every Write and Read 
Process takes a lot of time

Sometimes the copy Job stops with 0/Byte and the traffic goes up and down like 
a mountain.


But the Storage Read and Write M/s looking fine… I don’t get it

Any toughts?


Keep monitoring you storage backend interface and see what's going on there if 
you don't see anything special on the host. It could be the network that leads 
to slow IO as well, who knows.
If the initial VM creation is taking long you might want to create a pool from 
your template with Pre-Started VMs, and that would at least save you from the 
wait when you actually need the VM.

From: users-boun...@ovirt.org<mailto:users-boun...@ovirt.org> 
<users-boun...@ovirt.org<mailto:users-boun...@ovirt.org>> On Behalf Of Thomas 
Fecke
Sent: Dienstag, 17. April 2018 10:58
To: users@ovirt.org<mailto:users@ovirt.org>
Subject: [ovirt-users] Performance Issue

Hey Guys,

We Deploy a lot of Templates. We got our Training Environment build in Ovirt.

Our Problem – when we Deploy the Same Template. The VM´s getting slower every 
Time we deply a new VM from that Template.

And I really don’t know why. RAM locking good – CPU and Network looking good.

But it take about 15 Minute to create a new Template based VM – normaly it 
takes about 30 Seconds.

I checked nload and the Interface traffic – but its not really high.

Can someone explain why its getting so slow and how to troubleshoot?

_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org<mailto:Users@ovirt.org>
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
_______________________________________________
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to