On Wed, Jan 29, 2020 at 10:48 AM Guillaume Pavese <
guillaume.pav...@interactiv-group.com> wrote:

> so, greping for vm_network, I see
> in 
> /var/log/ovirt-hosted-engine-setup/ovirt-hosted-engine-setup-ansible-bootstrap_local_vm-20200129085524-jufqvt.log
>
> 2020-01-29 09:12:34,522+0100 DEBUG ansible on_any args TASK:
> ovirt.hosted_engine_setup : Set VLAN ID at datacenter level kwargs
> is_conditional:False
> 2020-01-29 09:12:34,523+0100 DEBUG ansible on_any args localhostTASK:
> ovirt.hosted_engine_setup : Set VLAN ID at datacenter level kwargs
> 2020-01-29 09:12:36,388+0100 DEBUG var changed: host "localhost" var
> "ansible_failed_result" type "<type 'dict'>" value: "{
>     "_ansible_no_log": false,
>     "_ansible_parsed": true,
>     "changed": false,
>     "exception": "Traceback (most recent call last):\n  File
> \"/tmp/ansible_ovirt_network_payload_NFKIHX/ansible_ovirt_network_payload.zip/ansible/modules/cloud/ovirt/ovirt_network.py\",
> line 327, in main\n  File
> \"/tmp/ansible_ovirt_network_payload_NFKIHX/ansible_ovirt_network_payload.zip/ansible/module_utils/ovirt.py\",
> line 592, in create\n    new_entity = self.build_entity()\n  File
> \"/tmp/ansible_ovirt_network_payload_NFKIHX/ansible_ovirt_network_payload.zip/ansible/modules/cloud/ovirt/ovirt_network.py\",
> line 175, in build_entity\n  File
> \"/tmp/ansible_ovirt_network_payload_NFKIHX/ansible_ovirt_network_payload.zip/ansible/module_utils/ovirt.py\",
> line 327, in get_id_by_name\n    raise Exception(\"Entity '%s' was not
> found.\" % name)\nException: Entity 'None' was not found.\n",
>     "failed": true,
>     "invocation": {
>         "module_args": {
>             "clusters": null,
>             "comment": null,
>             "data_center": "Default",
>             "description": null,
>             "external_provider": null,
>             "fetch_nested": false,
>             "id": null,
>             "label": null,
>             "mtu": null,
>             "name": "ovirtmgmt",
>             "nested_attributes": [],
>             "poll_interval": 3,
>             "state": "present",
>             "timeout": 180,
>             "vlan_tag": 8,
>             "vm_network": null,
>             "wait": true
>         }
>     },
>     "msg": "Entity 'None' was not found."
> }"
>

Did you change anything in the engine? Or just let the deploy script setup
a default engine?

Also, please check/share relevant parts from engine.log and setup log
(/var/log/ovirt-engine/setup/*)
from the engine VM. If it's still running, you can ssh to it from the host,
search the logs
for 'local_vm_ip' to find it. You might also find these logs inside the
hosted-engine-setup
logs dir.

Adding Martin. Martin, any idea what might have caused it to fail at this
point?
Seems like the failing line is (from ovirt_network.py):

        ons_service =
self._connection.system_service().openstack_network_providers_service()
        on_service =
ons_service.provider_service(get_id_by_name(ons_service,
self.param('external_provider')))

I have no idea how this might be affected by whether or not you manually
configure or not, openstack/networks etc. .

Best regards,


>
> Guillaume Pavese
> Ingénieur Système et Réseau
> Interactiv-Group
>
>
> On Wed, Jan 29, 2020 at 5:33 PM Guillaume Pavese <
> guillaume.pav...@interactiv-group.com> wrote:
>
>> Tried again on command line without using cockpit, it fails at the same
>> spot
>>
>> less
>>  
>> /var/log/ovirt-hosted-engine-setup/ovirt-hosted-engine-setup-20200129084806-26ohxb.log
>>
>> 2020-01-29 09:12:33,966+0100 INFO
>> otopi.ovirt_hosted_engine_setup.ansible_utils
>> ansible_utils._process_output:109 TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Set
>> VLAN ID at datacenter level]
>> 2020-01-29 09:12:35,871+0100 DEBUG
>> otopi.ovirt_hosted_engine_setup.ansible_utils
>> ansible_utils._process_output:103 {u'invocation': {u'module_args':
>> {u'comment': None, u'external_prov
>> ider': None, u'timeout': 180, u'description': None, u'name':
>> u'ovirtmgmt', u'poll_interval': 3, u'state': u'present',
>> u'nested_attributes': [], u'label': None, u'fetch_nested': False
>> , u'vm_network': None, u'data_center': u'Default', u'clusters': None,
>> u'vlan_tag': 8, u'mtu': None, u'id': None, u'wait': True}}, u'msg':
>> u"Entity 'None' was not found.", u'exception
>> ': u'Traceback (most recent call last):\n  File
>> "/tmp/ansible_ovirt_network_payload_NFKIHX/ansible_ovirt_network_payload.zip/ansible/modules/cloud/ovirt/ovirt_network.py",
>> line 327,
>> in main\n  File
>> "/tmp/ansible_ovirt_network_payload_NFKIHX/ansible_ovirt_network_payload.zip/ansible/module_utils/ovirt.py",
>> line 592, in create\n    new_entity = self.build_entity()
>> \n  File
>> "/tmp/ansible_ovirt_network_payload_NFKIHX/ansible_ovirt_network_payload.zip/ansible/modules/cloud/ovirt/ovirt_network.py",
>> line 175, in build_entity\n  File "/tmp/ansible_o
>> virt_network_payload_NFKIHX/ansible_ovirt_network_payload.zip/ansible/module_utils/ovirt.py",
>> line 327, in get_id_by_name\n    raise Exception("Entity \'%s\' was not
>> found." % name)\
>> nException: Entity \'None\' was not found.\n', u'changed': False,
>> u'_ansible_no_log': False}
>> 2020-01-29 09:12:35,972+0100 ERROR
>> otopi.ovirt_hosted_engine_setup.ansible_utils
>> ansible_utils._process_output:107 Exception: Entity 'None' was not found.
>> 2020-01-29 09:12:36,073+0100 ERROR
>> otopi.ovirt_hosted_engine_setup.ansible_utils
>> ansible_utils._process_output:107 fatal: [localhost]: FAILED! =>
>> {"changed": false, "msg": "Entity 'None' was not found."}
>>
>> I guess the pb may be "vm_network': None"
>> but i can't find other relevant message in logs ; in
>> engine-logs/messages I see that the vm gets a dhcp ip by cloudinit
>>
>>
>> Guillaume Pavese
>> Ingénieur Système et Réseau
>> Interactiv-Group
>>
>>
>> On Wed, Jan 29, 2020 at 5:13 PM Yedidyah Bar David <d...@redhat.com>
>> wrote:
>>
>>> On Wed, Jan 29, 2020 at 9:46 AM Guillaume Pavese <
>>> guillaume.pav...@interactiv-group.com> wrote:
>>>
>>>> Hi,
>>>> Trying to deploy ovirt 4.3-stable Hosted Engine with cockpit
>>>>
>>>> This fails with the following :
>>>>
>>>> [ INFO ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Set VLAN ID at datacenter
>>>> level]
>>>> [ ERROR ] Exception: Entity 'None' was not found.
>>>> [ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! => {"changed": false, "msg":
>>>> "Entity 'None' was not found."}
>>>>
>>>> Any idea?
>>>>
>>>
>>> Please check/share /var/log/ovirt-hosted-engine-setup/*. Thanks.
>>>
>>> Best regards,
>>> --
>>> Didi
>>>
>>
> Ce message et toutes les pièces jointes (ci-après le “message”) sont
> établis à l’intention exclusive de ses destinataires et sont confidentiels.
> Si vous recevez ce message par erreur, merci de le détruire et d’en avertir
> immédiatement l’expéditeur. Toute utilisation de ce message non conforme a
> sa destination, toute diffusion ou toute publication, totale ou partielle,
> est interdite, sauf autorisation expresse. L’internet ne permettant pas
> d’assurer l’intégrité de ce message . Interactiv-group (et ses filiales)
> décline(nt) toute responsabilité au titre de ce message, dans l’hypothèse
> ou il aurait été modifié. IT, ES, UK.
> <https://interactiv-group.com/disclaimer.html>
>


-- 
Didi
_______________________________________________
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/VVVNB7YTGNIUO2SHZYHTITZF3GJURUPT/

Reply via email to