On 8/3/20 11:12 AM, Jiří Sléžka wrote:
> Hello,
> 
> I have 4 host cluster managed with standalone engine in version 4.3 and
> I would like to migrate this standalone engine to 4.4 as hosted engine.
> 
> I have two new hosts which I would like to use as base for new HE
> cluster. (new hosts are Intel based, old ones are AMD Opteron based -
> new cluster will have 4.4 compatibility, old one have to stay at 4.2
> compatibility level).
> 
> I red this
> 
> https://www.ovirt.org/documentation/migrating_from_a_standalone_manager_to_a_self-hosted_engine/
> 
> but the question is: Can I migrate and upgrade in one step? Have anybody
> did that already? If it is not possible what is a suggested approach?

I just tried it. It looks like it could work at least until installation
process want to login into engine. It looks like it does not use valid
login name nor password.

[ INFO  ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Expose engine VM webui over
a local port via ssh port forwarding]
[ INFO  ] changed: [localhost]
[ INFO  ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Evaluate temporary bootstrap
engine URL]
[ INFO  ] ok: [localhost]
[ INFO  ] The bootstrap engine is temporary accessible over
https://ovirt05.net.slu.cz:6900/ovirt-engine/
[ INFO  ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Detect VLAN ID]
[ INFO  ] changed: [localhost]
[ INFO  ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Set Engine public key as
authorized key without validating the TLS/SSL certificates]
[ INFO  ] changed: [localhost]
[ INFO  ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : include_tasks]
[ INFO  ] ok: [localhost]
[ INFO  ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Obtain SSO token using
username/password credentials]
[ INFO  ] ok: [localhost]
[ INFO  ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Ensure that the target
datacenter is present]
[ ERROR ] ovirtsdk4.AuthError: Error during SSO authentication
access_denied : Cannot authenticate user 'None@N/A': No valid profile
found in credentials..
[ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! => {"changed": false, "msg":
"Error during SSO authentication access_denied : Cannot authenticate
user 'None@N/A': No valid profile found in credentials.."}

I tried to login to https://ovirt05.net.slu.cz:6900/ovirt-engine/ and it
probably accept username admin@internal and new password entered during
hosted engine deploy but then it display error "The provided
authorization grant for the auth code has expired."

Maybe it is related to this bug (and custom 3rd party Apache certificate)

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1715767

in my case it looks like on engine vm in file

/etc/pki/ovirt-engine/apache-ca.pem

is original certificate from backup which is for ovirt.slu.cz fqdn. For
new hosted engine I use new fqdn ovirt.net.slu.cz. Should I change
ovirt.slu.cz record to point to new ip address (it have to be one from
ovirtmgmt subnet) and then try restore? Documentation is not much clear
in this particular subject.

Cheers,

Jiri

> 
> Thanks for help
> 
> Jiri
> 
> 
> _______________________________________________
> Users mailing list -- users@ovirt.org
> To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
> Privacy Statement: https://www.ovirt.org/privacy-policy.html
> oVirt Code of Conduct: 
> https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
> List Archives: 
> https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/YH4J7GG7WLOLUFIADZPL6JOPDETJ23CZ/
> 


Attachment: smime.p7s
Description: S/MIME Cryptographic Signature

_______________________________________________
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/privacy-policy.html
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/SWKF5CF3UHVRDE2NA2R3EW3S6642S2HA/

Reply via email to