On Jan 16, 2009, at 5:37 PM, Vincent Massol wrote:

> ok have a look at
> http://patternlanguagenetwork.myxwiki.org/xwiki/bin/view/Main/Tags
>
> I copied paste the content I had for the tags page from my local wiki.
> 2 things could have happened (still checking):
> 1) the page had the wrong content
> 2) when I saved I saved using programming rights and that page is
> using some private api that requires programming rights (which you
> don't have)
>
> 2) is most likely.

I've checked and indeed it uses a private api which requires  
programming rights:

#set ($tags = $xwiki.search($sql))

On wiki farms only users from the master wiki have programming rights  
(provided they are given programming rights there). This is to prevent  
subwikis to do dangerous things.

Thus if you modify this page (or any other page requiring programming  
rights) and you save it, it'll not execute correctly since the private  
apis won't execute. Hence on myxwiki.org you need to ask here on this  
list if you need someone to save some page with programming rights.

Thanks
-Vincent

> On Jan 16, 2009, at 5:27 PM, Vincent Massol wrote:
>
>>
>> On Jan 16, 2009, at 5:21 PM, Ajdin Brandic wrote:
>>
>>> Hi Vincent
>>>
>>> I just did the same and no tags showing.  If I reedit the main page
>>> the tags are clearly displayed in the tag field so they have been
>>> saved.
>>>
>>> I guess when you say "2) tag the home page using the information
>>> panel in edit mode" it means simply edit with WYSIWYG or  
>>> editor=wiki.
>>
>> Yes. I've tried both in wiki edit mode or wysiwyg mode and both
>> worked.
>>
>> What DB are you using?
>>
>> Thanks
>> -Vincent
>>
>>>
>>>
>>> Ajdin
>>>
>>> -----Original Message-----
>>> From: users-boun...@xwiki.org [mailto:users-boun...@xwiki.org] On
>>> Behalf Of Vincent Massol
>>> Sent: 16 January 2009 16:13
>>> To: XWiki Users
>>> Subject: Re: [xwiki-users] Tags
>>>
>>> Hi Ajdin,
>>>
>>> I've just tested with a 1.8-SNAPSHOT version built a few minutes ago
>>> and it worked fine. Here's what I did:
>>> 1) go to tags page. No tags showing
>>> 2) tag the home page using the information panel in edit mode
>>> 3) go back to the tags page. The new tag is showing.
>>>
>>> Thanks
>>> -Vincent
>>>
>>> On Jan 16, 2009, at 4:30 PM, Ajdin Brandic wrote:
>>>
>>>> Tags facility to display all tags in XWiki is not working as I
>>>> mentioned before.  I would really like someone from the development
>>>> team to answer this post as there are others with the same problem.
>>>> I searched internet for 'xwiki tags' and 'how to use xwiki tags'  
>>>> but
>>>> get tons of pages which display "No documents have been tagged
>>>> yet...".
>>>>
>>>> I created an API that searches through Tags, I added some Velocity
>>>> code to view/delete tags on a page, but cannot get the system to
>>>> display all tags (Well I can on v1.6 but myxwiki is using the  
>>>> latest
>>>> version).
>>>>
>>>> Ajdin
>>>>
>>>> -----Original Message-----
>>>> From: users-boun...@xwiki.org [mailto:users-boun...@xwiki.org] On
>>>> Behalf Of Jean Couteau
>>>> Sent: 29 December 2008 13:10
>>>> To: XWiki Users
>>>> Subject: Re: [xwiki-users] Tags
>>>>
>>>> Hi Adjin,
>>>>
>>>> I do not know the reason, but I have exactly the same problem...
>>>>
>>>> Best regards,
>>>> Jean
>>>>
>>>> Ajdin Brandic a écrit :
>>>>> Hi
>>>>>
>>>>> I've tried the same as below on my live site
>>>>> "http://patternlanguagenetwork.myxwiki.org
>>>>> " but no joy.  Is there a reason why tags are not showing?  I  
>>>>> could
>>>>> not find any info on the web.
>>>>>
>>>>> Ajdin
>>>>>
>>>>>
>>>>> -----Original Message-----
>>>>> From: users-boun...@xwiki.org on behalf of Ajdin Brandic
>>>>> Sent: Wed 24/12/2008 12:43
>>>>> To: XWiki Users
>>>>> Subject: [xwiki-users] Tags
>>>>>
>>>>> Hi
>>>>>
>>>>> I'm playing with tags and noticed something odd.  I've added tags
>>>>> to
>>>>> a few pages but when I go to "xwiki/bin/view/Main/Tags" I always
>>>>> get
>>>>> message "No documents have been tagged yet. To tag a document,  
>>>>> edit
>>>>> it and enter the tags ...".
>>>>>
>>>>> I've searched all the posts but found only one person having the
>>>>> same
>>>>> problem in April 2008 but no one answered.
>>>>>
>>>>> In the end I found the problem in the page itself
>>>>>
>>>>> ##set($sql = "select distinct elements(prop.list) from BaseObject
>>>>> as
>>>>> obj, DBStringListProperty as prop where
>>>>> obj.className='XWiki.TagClass'
>>>>> and obj.id=prop.id.id and prop.id.name='tags'")
>>>>>
>>>>> Note at the end " and prop.id.name='tags' "  should be " and
>>>>> prop.name='tags' "
>>>>>
>>>>> Example:
>>>>> http://patternlanguagenetwork.myxwiki.org/xwiki/bin/view/Main/Tags
>>>>> There are some tags added alredy but none displayed.
>>>>>
>>>>> Also is there a list of all Hibernate Object names that relate to
>>>>> database tables (ie. DBStringListProperty = xwikilistitems   or
>>>>> LargeStringProperty = xwikilargestrings).  I am trying to work  
>>>>> with
>>>>> xwiki but its documentation is patchy and sometimes out of date
>>>>> so I
>>>>> try to find info in the database to understand xwiki structure but
>>>>> get stuck when I want to get some info out using HQL.  I usualy
>>>>> spend
>>>>> hours looking through Volocity scripts.
>>>>>
>>>>> Ajdin Brandic
>>>>> Coventry University
_______________________________________________
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users

Reply via email to