The problem:

I can't log into any of my vpopmail accounts (just building this out
for the first time) and nothing is being logged in /var/log/messages
(or anywhere else in /var/log) regarding why my authentication is
failing. Does anyone have any ideas about anywhere an error message
about the error might get logged? Or has anyone run accross this
problem before? Thanks!

The details:

Ok - pop3d is working:

telnet localhost 110
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
+OK <29721.1068190580@<servername>>
user <my user name>@<my virtual domain>
pass <my pass>
-ERR authorization failed
Connection closed by foreign host.

/var/log/qmail/pop3d/current tells me:

@400000003fab4b7e0729a034 tcpserver: status: 1/20
@400000003fab4b7e072b6554 tcpserver: pid 29721 from
@400000003fab4b7e072dfd64 tcpserver: ok 29721 o: : @400000003fab4b99371422c4 tcpserver: end 29721 status 256
@400000003fab4b9937143a34 tcpserver: status: 0/20

/var/qmail/vpopmail/bin/vuserinfo tells me:

name: <user name>
passwd: <encrypted pass>
clear passwd: <pass>
uid: 0
gid: 0
all services available
dir: /var/qmail/vpopmail/domains/<domain name>/<user name>
quota: NOQUOTA
usage: NOQUOTA
account created: Thu Nov 6 22:18:11 2003
last auth: Never logged in

a select * from vpopmail where pw_name='<user name>' tells me
everything is there.


ps waux --cols=100 | grep readproc tells me:

readproctitle service errors: .......................................


and vpopmail was compiled with:

./configure --enable-mysql=y --enable-md5-passwords=y
--enable-logging=p --enable-auth-logging=y --enable-ip-alias-domains=y
--enable-valias=y --enable-mysql-logging=y

and it is version 5.2.1

Reply via email to