hi
i had a new Fedora Core 2 dedicated server that i put
plesk on at goDaddy.  All worked but I was getting
tons of spam - on my previous box all this was handled
via cpanel/exim/spamassassin so the qty of spam didn't
bother me.   I had the hardest time getting QmailRocks
to work - got stuck on the qmail-scanner step.  I
really needed spamassassin and i actually bought it
from Plesk, but it wouldn't work so i
dumped/uninstalled all the qmail/qmailrocks stuff i
could find and started over.

i trashed all that and reloaded qmail per LWQ.

if i send myself an email from my yahoo account, then
it goes to my local Maildir file in a directory i
setup under Plesk... when i created myself as a
webmail user long ago.
so something is still running from the plesk side, and
i think thats why i can't get vpopmail to work.

qmailctl reports that its only up 0 or 1 seconds -
hey, i went through this long enough on the QMailRocks
path to see the log and know that the problem is that
vpopmail can't start... again, because the original
"pop" system (whatever is was that Plesk injected) is
still running.  But i don't know how to stop it.

At least I can get email by going to my server and do
a "mail -f Maildir", but nothing ever shows up in any
of the directories in the
/home/vpopmail/domains/example.com/username/Maildir
style that were created by QmailAdmin.

here's my LOG processes:
qmaill   17247  0.0  0.0  1776  328 ?        S   
Jun22   0:00 /usr/local/bin/multilog t
/var/log/qmail/smtpd
qmaill   17251  0.0  0.0  2300  268 ?        S   
Jun22   0:00 /usr/local/bin/multilog t
/var/log/qmail/pop3d
qmaill   19181  0.0  0.0  2020  328 ?        S   
Jun22   0:01 /usr/local/bin/multilog t
/var/log/qmail/send

here's the supervise processes:
root      2191  0.0  0.0  1984  272 ?        S   
Jun17   0:00 supervise qmail-smtpd
root      2192  0.0  0.0  1872  272 ?        S   
Jun17   0:00 supervise log
root      2194  0.0  0.0  2192  272 ?        S   
Jun17   0:00 supervise log
root      2195  0.0  0.0  2228  272 ?        S   
Jun17   0:13 supervise qmail-pop3d
root      2196  0.0  0.0  2572  272 ?        S   
Jun17   0:00 supervise log
root      6410  0.0  0.0  2728  272 ?        S   
Jun17   0:00 supervise qmail-send

qmail processes:
qmails   17378  0.0  0.0  2388  364 ?        S   
Jun22   0:02 qmail-send
root     17380  0.0  0.0  2644  308 ?        S   
Jun22   0:00 qmail-lspawn ./Maildir
qmailr   17381  0.0  0.0  2072  316 ?        S   
Jun22   0:00 qmail-rspawn
qmailq   17382  0.0  0.0  2624  300 ?        S   
Jun22   0:00 qmail-clean

and these two tcpserver processes:
root     13600  0.0  0.0  2004  476 ?        S   
Jun17   0:00 /usr/local/bin/tcpserver -H -R 0 pop3
/var/qmail/bin/qmail-popup mail.jaymer.com
/home/vpopmail/bin/vchkpw /var/qmail/bin/qmail-pop3d
Maildir
qmaild   17245  0.0  0.0  2660  484 ?        S   
Jun22   0:00 /usr/local/bin/tcpserver -v -R -l
mail.jaymer.com -x /etc/tcp.smtp.cdb -c 20 -u 2020 -g
2020 0 smtp /var/qmail/bin/qmail-smtpd


and qmailctl reports:
/service/qmail-send: up (pid 17378) 117117 seconds
/service/qmail-send/log: up (pid 19181) 116268 seconds
/service/qmail-smtpd: up (pid 17245) 117164 seconds
/service/qmail-smtpd/log: up (pid 17247) 117164
seconds
/service/qmail-pop3d: up (pid 29087) 0 seconds
/service/qmail-pop3d/log: up (pid 17251) 117164
seconds
messages in queue: 0
messages in queue but not yet preprocessed: 0

i know that something "pop3-related" is running, cause
my windows mail client can hit the server
successfully... but there is nothing in any mailbox to
retrieve.  

so, can anyone help me go about some steps to find out
how to get vpopmail to start... or what else is
running thats conflicting with its port already being
in use.  

thanks a bunch
jaymer...

Reply via email to