I just encountered a strange problem with a user account that vpopmail seems to think doesn't exist (sometimes).

I was previously on vpopmail 5.2 and just upgraded to 5.4 recently. I'm not sure if that might be part of the problem.


One of my clients had sent up a mailbox and then added a separate forward to an outside account with the same name. This was working, but recently they dropped that account and wanted to get their mail directly.

I went into the system and removed the forward and checked that the mailbox was still existent (it was), however, that user cannot log into the account.

When they try to log in over pop3, the following message shows in logs:

vchkpw-pop3: vpopmail user not found [EMAIL PROTECTED]

If I look at the domain via vqadmin or qmailadmin, the account shows properly. If I use vuserinfo -D theirdomain, the account shows up in the listing. However, if I just look up their account (via vuserinfo [EMAIL PROTECTED]), I am told there is no such user.

I have tried removing the mailbox, and re-creating it, but the problem persists. Permissions look good, as does ownership.

Any ideas on this behavior?


Mail Server Info:
OS: FreeBSD
vpopmail version: 5.4.17
qmailadmin version: 1.2.10
Auth style: cdb



--

___________________________________________________________________
Michael Johnson                               626-852-9696 Ext. 103
System Administrator                      [EMAIL PROTECTED]
PhD Computing                          http://www.phdcomputing.net/

Reply via email to