I read in the mail I've pasted below that VDR did not support AAC.

Is this still the case?  If so, could this be why I'm not getting
audio in my recordings?  Does anybody know of any patches / tweaks /
changes I could use to enable AAC in VDR.


I don't understand why I get sound with live tv using streamdev,
though given that I don't know the first thing about how the steramdev
plugin works this isn't surprising.



Does anybody

> Hi,
>
> There appears to have been some changes made recently to BBCHD on 28.2E: -
>
> BBCHD:BBC:10847:vC56M2O35S0:S28.2E:22000:2328:2330=NAR;2329=eng:2331:0:6940
> :2:2050:0
>
> It is now not watchable with a reel eHD card - no audio and stuttering video.
>
> The Reel support people are saying this is possibly because they have
> started using AAC audio which is not supported by VDR.
>
> Is anyone else having problems with this and FFMPEG or CoreAVC via
> xine or is it still fine?
>
> Thanks,
>
> Morfsta
>

On Thu, Aug 13, 2009 at 9:46 AM, Alex Fazzari<alex.fazz...@gmail.com> wrote:
> Hi Scott,
>
> Only that the file has no audio stream.
>
> Opening a recorded file in mplayer I the following:
>
> Playing 
> /var/lib/video.00/Real_Life#3A_The_Great_Sperm_Race/2009-08-11.21.28.1-0.re
> c/00001.ts.
> TS file format detected.
> VIDEO H264(pid=250) NO AUDIO! NO SUBS (yet)! PROGRAM N. 132
> FPS seems to be: 50.000000
> open: No such file or directory
> [MGA] Couldn't open: /dev/mga_vid
> open: No such file or directory
> [MGA] Couldn't open: /dev/mga_vid
> [VO_TDFXFB] Can't open /dev/fb0: No such file or directory.
> [VO_3DFX] Unable to open /dev/3dfx.
> ==========================================================================
> Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
> Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
> ==========================================================================
> Audio: no sound
>
> I'm not sure how to debug this, would really appreciate some help in
> understanding what is going wrong.
>
> On Thu, Aug 13, 2009 at 5:22 AM, Scott Waye<sc...@waye.co.uk> wrote:
>>
>> On Tue, 2009-08-11 at 09:35 +1200, Alex Fazzari wrote:
>>> Hi,
>>>
>>> I'm setting up VDR using xbmc as a frontend as described here:
>>> http://xbmc.org/forum/showthread.php?t=45314&highlight=audio
>>>
>>> I've got live streaming working well but have an issue with recordings
>>> where no audio comes through.
>>>
>>> I am using mirak's VDR 1.7.7 from the repository here:
>>> https://launchpad.net/~mirak-mirak/+ppa-packages
>>>
>>> Could this have something to to do with the audio used for NZ tv which
>>> broadcasts in LATM encapsulated AAC? I'm not sure why the streamed
>>> live tv would work fine and the recordings don't though.
>>>
>>> Any pointers much appreciated.
>>>
>>> Thanks,
>>> Alex
>> Anything in the xbmc log?
>>
>>
>> _______________________________________________
>> vdr mailing list
>> vdr@linuxtv.org
>> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr
>>
>

_______________________________________________
vdr mailing list
vdr@linuxtv.org
http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr

Reply via email to