On 16.08.2009 21:38, Simon Baxter wrote:
>>> Occasionally one of the CAMs seems to "crash" and if I go into Setup >
>>> CAM one of the CAMs changes from "Alphacrypt" to "CAM Ready" - and will
>>> no longer decrypt channels.  I then correspondingly get a bunch of timer
>>> conflicts, as 1/2 my CAM resources have vanished.  Only ever one CAM
>>> fails, never both.
>>>
>>> I rectify this by selecting the CAM, and then hitting "reset" (sometimes
>>> a couple of times) - and it comes back.
>>>
>>> Unless I go into the Setup > CAM menu, I'm unaware that the CAM has
>>> "crashed".
>>>
>>>
>>> My request is......
>>> Is there a way I can either
>>> 1)Automatically reset a CAM if it falls into this state
>>>
>>> or
>>>
>>> 2)Be notified, by generating a console/kernel message, so I can know to
>>> come in and fix this.
>>>
>>>
>>> Any ideas?
>>
>> I would prefer alternative 3: find out why the CAM "crashes" and fix
>> that ;-)
>>
>> Klaus
> 
> I was afraid that might be the suggestion!
> 
> It seems pretty random when the CAM will crash.  It is possible it's
> only on certain channels, and only one of the CAMs - it only happens
> very rarely....

So you have 2 identical CAMs (Alphacrypt) (with the same firmware?),
and exactly one of them sometimes fails, right?

Have you tried swapping the two CAMs?
This should tell us whether the problem is with the CAM or with
the CI adapter.

Klaus

_______________________________________________
vdr mailing list
vdr@linuxtv.org
http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr

Reply via email to