Le anonymous faker,

I am also having a similar issue. I have an i5 4690K Haswell (Devil's
Canyon). I use HDMI out to an HD TV from an ASRock Z97 Extreme6
motherboard. After adding "intel_iommu=on" to GRUB, updating and rebooting,
Debian Testing appears to see it but no audio is emitted from the TV

I am successfully passing through my Nvidia GTX 970 dedicated ASUS STRIX
PCI card to Windows 8.1 Pro via the PCI/GPU Passthrough method with both
graphics and audio in order to play games unavailable to Linux.

I would like to use my iGPU for Linux with sound over HDMI while running
the Linux host and the Windows VM client. The "igfx=off" switch does not
appear to be a solution since you have stated that it breaks iommu for this

I may have missed something but I suppose that to date a solution is not
actively being sought as it may be impossible for this integrated issue to
be resolved on Haswell based CPU's.

It is the only observable problem to an otherwise perfect use case for
Haswell class, Linux based, Windows game play without dual booting. The
intention wasn't to use Windows full time on Linux as I might as well just
use Windows alone. I don't want to use Windows as my primary OS but contain
it within a VM until a better option for gaming becomes available.

Despite this, I am extremely impressed and appreciative of Alex and
everyone involved for making this possible. Thank you for this interesting,
useful and very cool innovation.

If I stumble onto a solution I will pass it on. REPOST
vfio-users mailing list

Reply via email to