https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=97892

            Bug ID: 97892
           Summary: Weston master causes mouse input to stop working with
                    wl_shell applications
           Product: Wayland
           Version: unspecified
          Hardware: All
                OS: Linux (All)
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: medium
         Component: weston
          Assignee: wayland-bugs@lists.freedesktop.org
          Reporter: bluescreen_aven...@verizon.net

Created attachment 126719
  --> https://bugs.freedesktop.org/attachment.cgi?id=126719&action=edit
The log of Weston with WAYLAND_DEBUG=server, and standarddialogs connected to
it

It seems to be a very weird issue with Qt 5.7.x and Qt 5.8 when using QtWayland
with the default wl_shell integration (doesn't seem to happen when it's using
xdg_shell, but xdg_shell is not the default for QtWayland without an env var

(and EFL if you export EFL_WAYLAND_DONT_USE_XDG_SHELL=1, I was able to
replicate this, however the only EFL application that I know of, and have that
actually utilizes child windows is the elementary_test that comes with EFL)

I can replicate this by even unsetting QT_WAYLAND_DECORATION, and
KDE_FULL_SESSION to get minimal Qt.

I can test with an example client, standarddialogs
https://quickgit.kde.org/?p=qt%2Fqtbase.git&a=tree&h=ffe4a1df1c641df4b3738887d02214082aa7aa12&hb=25e9bde2d665866f7a9a40d1ed3aa8fabcf2ac2f&f=examples%2Fwidgets%2Fdialogs%2Fstandarddialogs

With standarddialogs, I start the application up, open, and then close a
dialog, and then leave the mouse pointer on the main surface. After a few
seconds, the cursor changes to a busy cursor, and it stops responding to mouse
input, as if though it's not responding to wl_pings (where the whole window
becomes draggable). 

The whole surface stops responding to mouse input.


It does however appear to respond to Keyboard input, I can press tab to move
the selection around, and press space to press a button to open another dialog.
The dialog seems to respond to input, but the main surface that stops
responding to mouse input, never responds to it again

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
wayland-bugs mailing list
wayland-bugs@lists.freedesktop.org
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/wayland-bugs

Reply via email to