Bug ID: 63282
           Summary: Media selector doesn't find local media in private
           Product: MediaWiki
           Version: 1.23-git
          Hardware: All
                OS: All
            Status: UNCONFIRMED
          Severity: normal
          Priority: Unprioritized
         Component: File management
       Web browser: ---
   Mobile Platform: ---

The media selector (both in WikiEditor and Visual Editor) does not find local
images in a private wiki. When the same wiki is set to public, it works.

I've tried this with 3 different installations (1.22 and 1.23wmf20) on two
different servers, both with Visual Editor and WikiEditor. 

The relevant setting is

$wgGroupPermissions['*']['read'] = false;

When this is set to false, when a user (logged in and registered) edits a page
and starts typing the name of an existing file in the media selector, the input
box remains empty and does not suggest existing file names. 

When the read permission is set to true, then it works as expected (giving a
list of suggestions in the input box) - but of course then the wiki is no
longer private.

On the other hand, the link selector finds the files when I type
"File:Filename..". Also, the image is actually shown in the article when I
insert it with Wiki markup, or when I type in the correct filename in the
selector and click on "insert".

So somehow the media selector (but not the link selector) does not understand
the permission correctly for a logged-in user.

You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
You are on the CC list for the bug.
Wikibugs-l mailing list

Reply via email to